Съхранение на чушки за зимата Сладките чушки се използват широко

...
Съхранение на чушки за зимата Сладките чушки се използват широко
Коментари Харесай

Съхранение на чушки за зимата: няколко варианта

Съхранение на чушки за зимата

Сладките чушки се употребяват необятно в готвенето: прибавят се към салати, супи, гарнитури, печени и пържени. Затова домакините търсят способи да запазят чушките за зимата, с цел да употребяват скъпите им свойства, освен през лятото.

100 грама чушки покриват дневната потребност от витамин С. Трябва да призная, че бях сюрпризирана, когато разбрах, че елементарната чушка превъзхожда 2–3 пъти прехвалените лимони и портокали по наличие на аскорбинова киселина и 4-10 пъти ябълките.

5 метода за предпазване на чушките, които ви разрешават да се насладите на този апетитен и доста потребен зарзават в разнообразни ястия през цялата година.

Най-вкусните чушки за зимата
За пълнене
Ще са нужни чушки с почти идентична форма и размер. Измийте ги и ги подсушете. След това отрежете дръжките, премахнете преградите и семената. Минете вътрешността на чушките със салфетка, с цел да отстраните непотребната влага.

 Съхранение на чушки за зимата: няколко разновидността

Поставете чушките една в друга по 4–5 бройки. Сложете ги в торбичка, завържете и съхранявайте във фризера. Подготвените по този метод чушки елементарно се изваждат една от друга. Те са комфортни за пълнене, без даже да се размразяват.

За пица
Подгответе чушките по същия метод. Нарежете обелените чушки с разнообразни цветове на тънки пръстени, които са комфортни за потребление при подготвяне на пица.

 Съхранение на чушки за зимата: няколко разновидността

Разстелете пръстените на масата и покрийте със салфетки. Липсата на непотребна влага няма да разреши части да се слепят в хладилника. Прехвърлете чушките в елементарна торбичка или в пластмасова чаша. В нея пръстените ще запазят формата си по-добре. Съхранявайте във фризера.

 Съхранение на чушки за зимата: няколко разновидността

За салати
Нарежете чушките на кубчета или лентички. Може да ги употребявате в супи, салати и за задушени зеленчуци.

Премахнете непотребната влага със салфетки. Поставете частите в торбички или пластмасова бутилка.

За съществени ястия
Време е да извършите нещо с капачетата на чушките, останали от първите три метода. Откъснете дръжките, оставяйки единствено ядливата част.

Сложете частите в блендера и ги пасирайте.
Поставете полученото пюре във форми за лед. Изпратете формите във фризера, изчакайте, до момента в който замръзнат. Поставете замразените кубчета в торбичка за следващо предпазване. През зимата може да ги употребявате за възстановяване на усета на съществени ястия.

За мезета
За този способ ще ви трябват огромни и месести чушки. Покрийте тавата с хартия за печене. Наредете чушките в нея и изпратете във фурната за 30 минути, загрята на 200 градуса.

Преместете чушките в тенджера, покрийте и оставете да изстинат. Обелете ги, отстранете дръжките и семената. Разделете всяка чушка на 3-4 елементи.

Наредете ги в съдове с капаци. През зимата размразете, нарежете на линии, прибавете риган, чесън и копър. Направете дресинг със зехтин и соев сос.

Вижте още: Топ 7 на най-хубавите качества на хората със сини очи

Това са страхотни способи за предпазване на чушките за зимата. Консумирайки сладки чушки 1-2 пъти дневно, ще подсилите имунитета си и ще наситите организма си с витамини без особени разноски. Приятен вкус и положително здраве!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР