"Саграда Фамилия" в Барселона - един от най-известните туристически обекти

...
"Саграда Фамилия" в Барселона - един от най-известните туристически обекти
Коментари Харесай

След 137 години! „Сграда Фамилия“ най-накрая има разрешително за строеж

"Саграда Фамилия " в Барселона - един от най-известните туристически обекти в Испания, който нелегално се строи повече от век, най-сетне получи позволение за градеж. Впечатляващата незавършена черква, която се посещава от повече от 4 млн. души годишно, е плод на въображението на испанския проектант Антони Гауди.

Строителството на екстравагантната постройка стартира през 1882 година и от нея е подготвена единствено една четвърт, когато Гауди умира през 1926 година, блъснат от трамвай.

Месец по месец – това са дестинациите, които не са за изпускане през 2019 година

През 2016 година испанските управляващи признават, че базиликата в никакъв случай не е имала позволение за градеж, което значи, че е работила незаконно повече от век.

Миналата година беше реализирано съглашение с градските управляващи на Барселона, че операторите на "Саграда Фамилия " ще платят 36 милиона евро през идващите 10 години, като приходите ще се употребяват за възстановяване на околните квартали и публичния превоз в региона.

Испанците вършат тези пет странни неща всеки ден

В изказване, оповестено на уеб страницата на "Саграда Фамилия " се споделя, че Градският съвет на Барселона след 137 години е дал заветното позволение за довеждане докрай на строителството. Лицензът ще коства 4,6 млн. евро, излиза наяве от изказването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР