Съгласно законите Столичната община може да работи само в рамките

...
Съгласно законите Столичната община може да работи само в рамките
Коментари Харесай

Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата програма на СО на стойност близо 600 млн. лева

Съгласно законите Столичната община може да работи единствено в границите на предходния бюджет и по така наречен преходни обекти, само че за обекти, които не попадат в финансовата стратегия от предходната година, не можем да вършим разплащания. Това изясни кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска по време на конференция във връзка представянето на листата с обекти от финансовата стратегия на Столичната община за 2023 г. 

Списъкът е със средства, както от общински доходи, по този начин и от оперативни стратегии, изясни кметът и добави, че обектите, които ще се финансират с общински доходи са на стойност 298,4 млн. лв., а тези със средства от Европейския съюз - 297,7 млн. лв.. Общата стойност на финансовите разноски е 596,1 млн. лв.. 

За да подсигуряваме работата по обектите, през днешния ден импортирам в Столичен общински съвет лист с обекти за финансиране за капиталови разноски от 2023 година По-късно денем описът ще бъде препоръчан за утвърждение от Столичния общински съвет, а задачата му е построяването на значими за града и регионите обекти да продължи, макар неналичието на признат държавен бюджет, изясни кметът. 

Като главен акцент в този лист, Фандъкова уточни капиталовите разноски. Изграждат се 20 обекта на стратегически места в столицата, част от тях са пробивът за бул. " Филип Кутев ", бул. Тодор Каблешков, бул. " Ломско шосе " и други, за които са отделели над 48 млн. лв., сподели кметът и добави, че също 41 млн. лв. са отделени за ремонт на съществени квартални улици. 

По думите на кмета други значими разноски са за изглаждането на нови улици и съществени поправки в кварталите, за които са отделени 747 хиляди лв.. Също по този начин близо 134 млн. лв. са за обекти в бранш " Градски превоз ", като 60 млн. лв. са за строителството на метрото под бул. " Владимир Вазов ", уточни Фандъкова. Целият лист ще бъде качен на уеб страницата на Столичната община. 

Средствата по оперативни стратегии би трябвало да бъдат регистрирани до края на годината, уточни кметът и добави, че това ги слага пред отговорност, тъй като неизпълнението на тези обекти би довело до доста огромни вреди за общината. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР