Съгласно действащото в България законодателство обвинение се повдига след събиране

...
Съгласно действащото в България законодателство обвинение се повдига след събиране
Коментари Харесай

ПРОКУРАТУРАТА: Изпълнителната власт не може да оказва влияние на прокурорите

" Съгласно настоящото в България законодателство обвиняване се повдига след събиране на задоволително доказателства. Представители на изпълнителната власт нямат право да оказват въздействие и да се намесват във образуването на оценката на наблюдаващия прокурор по делото. Това разяснява зам.-градският прокурор Чавдар Пастованов.

По думите му във връзка с работата на проверяващите органи не може да се оказва въздействие от техните настоящи ръководители.

" Информация по следствието може да бъде предоставена единствено след единодушието на наблюдаващия прокурор ", разяснява още Пастованов.

Наблюдаващият прокурор по делото за " Булгаргаз " разгласи, че делото е формирано в края на януари и е почнало с разпит на очевидци. " Трябва да се има поради, че предходната седмица по наше искане успяхме да получим част от материалите по досъдебното произвеждане. Голяма част от материалите обаче към момента не са ни предоставени, заради което правим разпити на очевидци, както и указваме на чиновниците на Министерство на вътрешните работи събирането на материли по досъдебното произвеждане ", разяснява магистратът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР