Съединените щати заявиха, че критериите, по които ще се води

...
Съединените щати заявиха, че критериите, по които ще се води
Коментари Харесай

Вашингтон не е съгласен с начина, по който СЗО ще разследва произхода на коронавируса

Съединените щати обявиха, че критериите, по които ще се води следствието от експертен екип под егидата на Световната здравна организация за произхода на, не са контрактувани транспарантно и не подхождат на контрактувания от страните членки мандат, съобщи Ройтерс. Според ръководителя на интернационалния отдел на американското министерство на опазването на здравето Гарет Григсби държавите-членки са били осведомени с мандата на проверяващия екип едвам преди няколко дни.
Администрацията на президента Доналд Тръмп упрекна СЗО, която е организация на Организация на обединените нации, че е с прокитайска ориентировка. Освен това Вашингтон упрекна Китай, че е скрил първичния мащаб на епидемията. Обвиненията бяха неведнъж отречени от генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, напомня.
 Защо е значимо да даряваме кръвна плазма за лекуване на COVID-19? (ВИДЕО) Защо е значимо да даряваме кръвна плазма за лекуване на COVID-19? (ВИДЕО)
Расте броят на искащите да дарят кръвна плазма за лекуване на Ковид-19. Откриваме Пеньо Георгиев в Центъра по трансфузионна хематология...
На 30 октомври шефът на отдела за изключителни обстановки на СЗО Майк Райън заяви, че екипът от учени под егидата на СЗО и китайските им сътрудници са имали първа виртуална среща по отношение на взаимното следствие за произхода на ковид, който се появи в края на предходната година в Китай. Райън добави, че проверяващите ще стартират работа на терен в точния момент. Регистрираните инфектирани с ковид досега са над 50 милиона, а 1,26 млн. са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР