Съединените щати завършиха евакуацията на силите си от Афганистан. Последният

...
Съединените щати завършиха евакуацията на силите си от Афганистан. Последният
Коментари Харесай

САЩ завършиха евакуацията на силите си от Афганистан

Съединените щати приключиха евакуацията на силите си от Афганистан.

Последният американски боец, който напусна Кабул, е генерал-майор Крис Донахю, пълководец на 82-ра въздушно-десантна дивизия.

По този метод се поставя завършек на 20-годишното американско военно наличие в страната. От 14-и август Съединените щати са евакуирали общо 123 хиляди души, от които 6 хиляди са американци, заяви Пентагона.

В Туитър, представител на талибаните уточни, че последните американски сили са напуснали летището в Кабул в среднощ локално време. " Сътворихме история ", съобщи различен талибански представител.

Видео, оповестено в обществените мрежи, демонстрира талибани на интернационалното летище. Изтеглянето на Съединените щати беше маркирано и с изстрели във въздуха.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен разгласи, че Вашингтон отваря нова глава в връзките с Афганистан.

" Военната задача завърши, стартира дипломатическа задача. Това е нашият проект за идващите дни и седмици. Първо, ще създадем нов екип, който да управлява тази нова задача. От през днешния ден прекратяваме дипломатическото си наличие в Кабул и прехвърляме активността си в Доха, Катар, за което напълно скоро ще бъде осведомен Конгресът. Предвид несигурната конюнктура и политическа обстановка в Афганистан, това е внимателна стъпка ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР