Съединените щати в четвъртък наложиха санкции на фирми, които според

...
Съединените щати в четвъртък наложиха санкции на фирми, които според
Коментари Харесай

САЩ удрят със санкции иранската петролна индустрия

Съединените щати в четвъртък постановиха наказания на компании, които съгласно тях са транспортирали или продавали ирански нефт или нефтохимически продукти в нарушаване на рестриктивните мерки. Сред тях са и две компании, основани в Китай, заяви " Ройтерс ".

Санкциите са продължаване на натиска от страна на Вашингтон за ограничение на контрабандата на ирански нефт и идват, докато напъните за възкръсване на нуклеарната договорка на Техеран от 2015 година са в застой частично заради все по-обтегнатите връзки сред Ислямската република и Запада.

В изказване държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че санкциите са ориентирани против 11 компании и 20 свързани кораба, които са улеснили търговията с нефт и нефтохимикали на Иран.

" Тези обозначения акцентират нашите продължаващи старания да наложим нашите наказания против Иран ", сподели Блинкън.

Мисията на Иран към Организация на обединените нации в Ню Йорк упрекна администрацията на Байдън, че " главно повтаря несполучливата политика на оптимален напън на бившето държавно управление на Съединени американски щати ", имайки поради администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп.

Иран привикна с тези наказания, само че в случай че Съединени американски щати желаят да се върнат към JCPOA (ядрената договорка с Иран) един ден, ще бъде предизвикателство за държавното управление на Съединени американски щати да анулира всички тях ", сподели задачата на Иран към Организация на обединените нации пред Ройтерс.

Две от глобените компании са основани в Китай, а други във Виетнам и Обединените арабски емирства, съгласно Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите. Санкциите замразяват активите на компаниите в Съединени американски щати и като цяло не разрешават на американците да работят с тях.

Съединени американски щати издадоха санкциите съгласно изпълнителна заповед на Съединени американски щати от 2018 година, която възвърне глобите, ориентирани към петролния, банковия и транспортния бранш на Иран.

Тръмп наложи заповедта от 2018 година, след като се отхвърли от нуклеарната договорка от 2015 година, която ограничи нуклеарната програма на Иран в подмяна на облекчение на икономическите наказания. Администрацията на президента Джо Байдън се опита, само че не съумя да съживи пакта през последните две години.

В четвъртък Министерството на финансите издаде общ лиценз, разрешаващ лимитирани транзакции с 20-те глобени кораба в рамките на по този начин наречения интервал на " преустановяване " до 29 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР