Съединените щати усилено разкритикуваха вчера бомбардировката на мигрантския център в

...
Съединените щати усилено разкритикуваха вчера бомбардировката на мигрантския център в
Коментари Харесай

Вашингтон разкритикува атаката срещу мигрантски център в Либия

Съединените щати интензивно разкритикуваха през вчерашния ден бомбардировката на мигрантския център в Таджура, Либия, при която починаха повече от 40 души, съобщи Франс прес.

"Тези трагични и ненужни загуби, които сполетяха една от най-уязвимите обществени групи, акцентират незабавната потребност от това всички страни в спора в Либия да снижат интензитета на сраженията в Триполи и да се завърнат към политическия развой ", съобщи говорителката на Държавния департамент Морган Ортагюс.

Политическото решение е единственият път към мира и трайната сигурност в Либия, добави тя.

За разлика от Организация на обединените нации и Европейския съюз, Съединените щати не направиха неотложно искане за следствие на офанзивата, при която бяха убити минимум 44 души.

За удара, който бе нанесен късно вторник вечерта в Таджура, Правителството на националното единодушие съобщи, че са виновни силите на маршал Халифа Хафтар, които започнаха атака за завладяването на либийската столица Триполи.
Говорител на силите на Хафтар съобщи, че те не са виновни за офанзивата и упрекна Правителството на националното единодушие в скрит план, чиято цел е силите на Хафтар да бъдат набедени за нападението.

Американският президент Доналд Тръмп провокира изненада през април, когато организира телефонен диалог с Халифа Хафтар и приветства приноса му в "борбата против тероризма и гарантирането на сигурността на петролните запаси на Либия ".

Официално обаче Вашингтон поддържа интернационално приетото държавно управление на Либия, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР