Съединените щати трябва да страдат от болестта на Алцхаймер, защото

...
Съединените щати трябва да страдат от болестта на Алцхаймер, защото
Коментари Харесай

Техеран: Съединените щати страдат от болестта на Алцхаймер, не Иран се оттегли от ядрената сделка

Съединените щати би трябвало да страдат от " заболяването на Алцхаймер ", тъй като наподобява са не запомнили кой е отговорен за сегашната невъзможност към, съобщи иранското външно министерство.

" Не Иран се отдръпна от съглашението от Виена, а Съединени американски щати. Американците наподобява са не запомнили това и явно страдат от заболяването на Алцхаймер в това отношение ", съобщи представителят на министерството Саид Хатибзаде, представен от „ А Нюз “

Според него вместо да заплашват Техеран, Съединени американски щати би трябвало първо да се върнат към самото нуклеарно съглашение и да анулират осакатяващите си стопански наказания.
 Раиси: Искаме унищожаване на глобите против нуклеарна договорка Раиси: Искаме унищожаване на глобите против нуклеарна договорка
Новият президент на Иран Ебрахим Раиси съобщи пред Организация на обединените нации през днешния ден, че поддържа договарянията по нуклеарната договорка от 2015 година, в случай че те доведат до прочие..

На в Рим през уикенда Съединени американски щати - дружно с Франция, Англия и Германия - се пробваха да засилят натиска върху Техеран. Четиримата водачи обявиха, че единственият метод да се предотврати " рискова ескалация " е Иран да се върне на масата за договаряния.

Днес иранският външен министър Хосейн Амирабдолахиан съобщи пред локални медии, че " няма потребност от толкоз доста диалози ", като изиска от президента на Съединени американски щати Джо Байдън просто да издаде декрет, с който Вашингтон да се върне към първичната договорка.

Виенското съглашение от 2015 година имаше за цел да попречи на Иран да сътвори нуклеарна бомба в подмяна на облекчение на глобите. Споразумението беше сложено пред съсипия, когато някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп едностранно се отдръпна от него през 2018 година и още веднъж наложи наказания. Оттогава Техеран непрекъснато нарушава изискванията му.

Преговорите за възкръсване на договорката започнаха през април, само че стопираха, откакто новият президент на Иран стана твърдолинейният свещеник Ебрахим Раиси. Иран съобщи, че новият кръг от договаряния може да стартира този месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР