Съединените щати смятат, че руският военен самолет, който според руски

...
Съединените щати смятат, че руският военен самолет, който според руски
Коментари Харесай

САЩ: Изчезналият руски самолет е свален от Сирия

Съединените щати считат, че съветският боен аероплан, който съгласно съветски медии е липсващ нощес над Средиземно море, е бил свален по нехайство от сирийската зенитна артилерия, съобщи американски представител, представен от Ройтерс.

Представителят, който поискал анонимност, споделил пред Ройтерс, че съгласно американското държавно управление сирийската противовъздушна защита по нехайство е свалила съветския аероплан, до момента в който е обстрелвала летящи против Сирия израелски ракети.

Руски военен  аероплан Ил-20 с 14 военнослужещи изчезна над Средиземно море в хода на нахлуване на изтребители Ф-16 на израелските военновъздушни сили против обекти в сирийската провинция Латакия, съобщи ТАСС, като цитира съветското министерство на защитата. Съдбата на съветските военни е незнайна.

" На 17 септември, към 23 ч. московско време, при връщане в авиобазата Хмеймим над Средиземно море, на 35 км от крайбрежието на Сирия, изчезна връзката с екипажа на съветски аероплан Ил-20 ", съобщи представител на министерството. " Самолетът е липсващ от радарите в хода на нахлуване на четири израелски самолета Ф-16 против сирийски обекти в провинция Латакия ", добави той. " В същото време съветски радиолокационни средства за надзор на въздушното пространство засякоха изстрелване на ракети от намиращата се в същия регион френска фрегата " Оверн ". Командването на съветската военновъздушна база Хмеймим провежда интервенция за търсене и избавяне ", добави представителят на съветското министерство на защитата, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР