Съединените щати ще ударят отново Сирия, ако тя пак използва

...
Съединените щати ще ударят отново Сирия, ако тя пак използва
Коментари Харесай

Ники Хейли: САЩ ще ударят отново Сирия, ако пак използва химическо оръжие

Съединените щати ще ударят още веднъж Сирия, в случай че тя отново употребява химическо оръжие, предизвести през днешния ден американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли, представена от Ройтерс.

На изключително съвещание на Съвета за сигурност на международната организация, свикано по искане на Русия, Хейли даде да се разбере, че Съединени американски щати са в цялостна подготвеност да подхващат нова военна интервенция против сирийското държавно управление.

"Убедени сме, че парализирахме сирийската стратегия за химически оръжия. Готови сме да поддържаме този напън, в случай че сирийският режим е задоволително малоумен, с цел да тества волята ни ", даде да се разбере непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Руският й сътрудник Василий Небензя осъди остро ударите, нанесени от Съединените щати, Англия и Франция, съобщи Франс прес. "Вашите експанзии утежняват филантропичната обстановка (в Сирия). Вие не сте се отърсили от неоколониализма ", сподели Небензя.



Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни "да проявят въздържаност при тези рискови условия и да заобикалят каквито и да било дейности, които може да ескалират нещата и да утежнят страданията на сирийския народ ", съобщи Ройтерс.

Международни специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) към този момент са в Сирия и са подготвени да посетят мястото на хипотетичната химическа офанзива в Дума, край Дамаск, която накара трите западни сили да нанесат своите удари, сподели Гутериш.

Френският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Франсоа Дьолатр в това време заяви, че страната му скоро ще внесе дружно с американските и английските си сътрудници план за резолюция за излизане от "сирийската задънена улица ", съобщи Франс прес.



Според френски дипломатически източник текстът планува основаване на механизъм за следствие на химически офанзиви, благоприятстване на безграничен филантропичен достъп и придаване на нова динамичност на мирния развой в Женева.

Русия би трябвало да принуди режима в Дамаск към договаряния за политическо споразумяване на спора за преустановяване на безкрайните страдания на цивилните в Сирия, прикани Дьолатр, представен от ТАСС.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра през днешния ден по искане на Русия, с цел да разиска импортиран от нея план за резолюция, осъждаща нанесените тази нощ от Съединените щати, Англия и Франция удари по Сирия. Текстът, с който Франс прес се е срещнала, показва "голямо безпокойствие " от "агресията " на западните сили против суверенна страна, която нарушава "международното право и Устава на Организация на обединените нации ".



Руският непрекъснат представител в международната организация Василий Небензя изиска гласуването по резолюцията да се състои в края на съвещанието. На процедура обаче няма шансове текстът да бъде признат. Трите западни сили, нанесли ударите по Сирия, имат право на несъгласие в Съвета за сигурност, а по този начин или другояче е малко евентуално планът да събере поддръжка от девет гласа, при каквато ще се наложи Съединени американски щати, Франция и Англия да го блокират.

Русия на собствен ред евентуално ще наложи несъгласие на френския текст, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР