Съединените щати ще подкрепят Турция колкото е необходимо след опустошителните

...
Съединените щати ще подкрепят Турция колкото е необходимо след опустошителните
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ ще подкрепят пострадалата от земетресението Турция колкото е необходимо

" Съединените щати ще поддържат Турция " колкото е належащо " след опустошителните трусове ", сподели държавният секретар Антъни Блинкен в понеделник, до момента в който неговият турски сътрудник сподели, че няма потребност да се чака злополучие, с цел да се подобрят връзките.

Блинкен приказва след визитата си в неделя в зоната на земетресенията, където избавителната работа затихва две седмици след най-тежкото злополучие в актуалната история на страната. Земетресенията убиха повече от 46 000 души в Турция и Северозападна Сирия.

„ Съединените щати и Турция не са съгласни по всеки въпрос, само че това е партньорство, което устоя на провокациите “, сподели Блинкен на взаимна конференция с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Анкара.

Общата филантропична помощ на Съединени американски щати в поддръжка на реакцията на земетресението в Турция и Сирия доближи 185 милиона $, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

Отношенията сред съдружниците в НАТО са обтегнати от 2019 година, когато Анкара закупи съветски системи за противоракетна защита, наред с други източници на напрежение сред тях.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР