Съединените щати ще изпратят на Украйна нов пакет помощ, съдържащ

...
Съединените щати ще изпратят на Украйна нов пакет помощ, съдържащ
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят на Украйна нов пакет помощ на стойност 400 милиона долара


Съединените щати ще изпратят на Украйна нов пакет помощ, съдържащ муниции и генератори на обща стойност 400 милиона $, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на Белия дом.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8312
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви през днешния ден, че в новия пакет помощи се включват муниции и средства за противовъздушна защита от запасите на министерството на защитата.

Така общата стойност на оръжията и другото съоръжение, които Съединените щати са изпратили на Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, към този момент надвишава 19 милиарда $. Новият пакет помощи ще бъде възложен по силата на президентски пълномощия, които разрешават на Пентагона бързо да изпраща на Украйна оръжия от личните си ресурси.

Непрестанният поток на оръжия към Киев повдигна въпроса какъв брой дълго Съединени американски щати и техните сътрудници биха могли да продължат да поддържат Украйна без това да се отрази на военната им подготвеност. Множество европейски страни към този момент обявиха, че са изпратили всичкото си ненужно въоръжение, което могат да си разрешат, отбелязва АП.

Поредицата от оръжейни колета напоследък идва на фона на опитите на администрацията на президента Джо Байдън да убеди Конгреса да утвърди спомагателна филантропична и военна помощ за Украйна на стойност 37 милиарда $. Целта на Байдън е това да се случи преди Републиканската партия да поеме контрола над Камарата на представителите през януари. Някои републиканци, в това число евентуалният нов ръководител на долната камара на Конгреса Кевин Маккарти, сложиха под въпрос огромните суми, които се харчат за Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР