Съединените щати се стремят към продажба на танкове и оръжия

...
Съединените щати се стремят към продажба на танкове и оръжия
Коментари Харесай

САЩ продават танкове и ракети за 2 млрд. долара на Тайван

Съединените щати се стремят към продажба на танкове и оръжия на стойност над 2 милиарда $ на Тайван, разясняват четирима души, осведомени с договарянията, оповестява " Ройтерс ".

Неофициално уведомление за препоръчаната продажба е изпратено на Конгреса на Съединени американски щати. Потенциалната продажба включва 108 танка General Dynamics M1A2 Abrams на стойност към 2 милиарда $, както и противотанкови и противовъздушни муниции.

Тайван се интересува от обновяването на съществуващия си американски инвентар за бойни танкове, който включва танкове M60 Patton.

Съединените щати са главният снабдител на оръжие за Тайван, който Китай счита за собствен и в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да си върне острова.

Тайванският президент Цай Инг-уен изясни през март, че Съединени американски щати дават отговор позитивно на молбите на Тайпе за нови продажби на оръжия, с цел да укрепят отбраната си в изискванията на напън от Китай. Китай и Съединените щати са въвлечени в яростна комерсиална война, като конфликтите за Тайван и Южнокитайско море изострят напрежението.

Говорител на Държавния департамент, който следи задграничните военни продажби, съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати не разяснява или удостоверява евентуални или идни продажби или прекачване на оръжия преди формалното им известяван на Конгреса.

Известието за Конгреса включва разнообразни противотанкови муниции, в това число 409 ракети Javelin на стойност 129 милиона $. В уведомленията също са включени 1240 противотанкови ракети TOW на стойност 299 милиона $ и други 250 ракети Stinger, които костват до 223 милиона $, които постоянно се употребяват за портативни противовъздушни оръжейни системи.

Министерството на защитата на Тайван удостовери, че е поискало тези оръжия. Американският ангажимент за даване на оръжия за самоотбрана оказва помощ на военните от Тайван да покачват бойните си качества, консолидира Тайван и Съединени американски щати, и сигурността на Тайван, се споделя в изказване на министерството.

Администрацията на Съединени американски щати при Тръмп извърши дълго чакана промяна на американската политика за експорт на оръжие през 2018 година, ориентирана към разширение на продажбите за съдружници, като съобщи, че това ще укрепи американската отбранителна индустрия и ще сътвори работни места вкъщи.

Търговският консултант на Тръмп Питър Наваро е един от архитектите в администрацията на тази политика. Наваро написа за вероятната продажба на танкове на Тайван през март в Ню Йорк Таймс преди президентско пътешестване до Охайо, където се създават.

Нормално американската войска получава единствено по един танк от фабриката на месец, разяснява основният изпълнителен шеф на General Dynamics Фиби Новакович по време на конференция с вложители през април, само че добавя, че " ще пускаме 30 танка на месец до края на тази година ", частично поради интернационалните поръчки.

Пентагонът разгласи предходната седмица, че ще продаде 34 безпилотни самолета от Boeing, на държавните управления на Малайзия, Индонезия, Филипините и Виетнам за 47 милиона $.

Дроновете ще обезпечат по-големи качества за събиране на разследващи данни, евентуално ограничавайки китайската активност в района.

Министърът на защитата на Китай предизвести Съединени американски щати в разговора " Шангри-Ла " в Сингапур предишния уикенд да не се намесва в разногласия за Тайван и Южнокитайско море.

Действащият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан съобщи на срещата, че няма повече да " стъпват на пръсти " към държанието на Китай в Азия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР