Съединените щати се опасяват от по-нататъшна ескалация на конфликта между

...
Съединените щати се опасяват от по-нататъшна ескалация на конфликта между
Коментари Харесай

САЩ се опасяват от ескалация на конфликта между Израел и Хизбула

Съединените щати се притесняват от по-нататъшна ескалация на спора сред Израел и ливанското шиитско придвижване Хизбула, защото сходно развиване може да докара до разширение на военните дейности в района на Близкия изток. Това оповестява The Times of Israel, базирайки се на двама неназовани чиновници.

Както показаха събеседниците на изданието, Съединените щати осъзнават, че Израел би трябвало да отговори на възходящите офанзиви от Хизбула в северната част на страната. Приказките, че Израел би трябвало пръв да нанесе сериозен удар на шиитската формация, обаче провокират безпокойствие измежду американските управляващи. В тази връзка представители на Съединени американски щати неведнъж са молили Израел деликатно да обмисли дейностите против ливанското придвижване, защото една неточност на израелските отбранителни сили може да докара до експлоадирането на огромна война.

По-рано членове на администрацията на американския президент, настояват източници, споделиха на израелските управляващи, че Съединените щати ще застанат на страната на Израел, в случай че бойците на Хизбула първи стартират военни интервенции против тази страна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на 18 октомври отхвърли известията, съгласно които американската страна е предизвестила Израел за готовността си да взе участие в борбите против Хизбула, в случай че стартира широкомащабни военни интервенции против еврейската страна

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР