Съединените щати са се отказали да изпратят два военни кораба

...
Съединените щати са се отказали да изпратят два военни кораба
Коментари Харесай

САЩ се отказаха да изпращат военни кораби в Черно море

Съединените щати са се отказали да изпратят два военни кораба в Черно море тази седмица. Като претекст за решението те са показали опасенията си, че това ще докара до ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, заяви американската медия " Политико ", представен от Дарик.
По-рано този месец американският военноморски флот бе уведомил Турция, която в сходство с Конвенцията от Монтрьо управлява трафика през Босфора и Дарданелите, че възнамерява рутинно влизане в Черно море на два ескадрени миноносеца. Военноморските сили на Съединени американски щати пращат свои кораби в Черно море по осем-девет пъти годишно, тъй че плануваното корабоплаване не е било нещо извънредно, нито е имало за цел да изпрати някакъв специфичен сигнал.
 Турция: Съединени американски щати анулират разполагането на военни кораби в Черно море Турция: Съединени американски щати анулират разполагането на военни кораби в Черно море
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу удостовери през днешния ден информацията, че Съединените щати са отменили плануваното прекосяване на два те...
Но откакто в Източна Украйна избухнаха нови сражения сред украинската войска и подкрепяните от Русия сепаратисти, Съединените щати са се отказали да изпратят двата ескадрени миноносеца, с цел да избегнат ненужна изостряне на обстановката, сподели представител на Пентагона, представен от " Политико ".
По-рано някогашният шеф на Пентагона Марк Еспър п. Според него Съединени американски щати и съдружниците им би трябвало да продължат да се опълчват на Русия и да се пробват да възпират неприятното ѝ държание като разположат повече военни елементи в България и Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР