Съединените щати са получили информация за подготовката на терористична атака

...
Съединените щати са получили информация за подготовката на терористична атака
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ предупредиха Русия за предстояща терористична атака в Москва

Съединените щати са получили информация за подготовката на терористична офанзива на многолюдни места в Москва през март, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън. Според нея американските управляващи са споделили тази информация с Русия въз основа на практиката на „ наложително предизвестие “ в сходни случаи.

„ По-рано този месец държавното управление на Съединени американски щати получи информация за планувана терористична офанзива в Москва, евентуално тук-там за публично събиране, в това число концерти, което накара Държавния департамент да издаде обществено предизвестие на американците в Русия “, сподели Уотсън.

На 7 март посолствата на Съединени американски щати и Англия предизвестиха своите съграждани за опасността от терористични офанзиви в Москва през идващите два дни. Държавният департамент увеличи равнището на риск за пътешестване до Русия до максимума от четвърто равнище. След това сходни предизвестия бяха издадени от посолства и управляващи на други страни, в това число Швеция, Канада, Чехия и Южна Корея, Латвия и Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР