Съединените щати са похарчили по-малко от 3% от бюджета си

...
Съединените щати са похарчили по-малко от 3% от бюджета си
Коментари Харесай

Сенатор Линдзи Греъм: Украйна е най-добрата инвестиция в историята за американската сигурност

Съединените щати са похарчили по-малко от 3% от бюджета си за защита за подкрепяне на украинската войска и това е помогнало за унищожаването на половината от съветската войска.

Това съобщи американският сенатор Линдзи Греъм, който приказва на конференция в Киев след среща с президента Володомир Зеленски, оповестява " Укринформ ".

" По време на Студената война Съединени американски щати похарчиха милиарди, с цел да предотвратят съветската експанзия. Сега ние похарчихме по-малко от 3% от бюджета си за защита в Украйна, с цел да помогнем на украинските военни, а те унищожиха половината от съветската войска. Това е най-хубавата инвестиция в историята за американската сигурност. Украйна е превъзходен сътрудник! Такъв сътрудник не сме виждали от времето на Чърчил насам ", съобщи Греъм.

Сенаторът също по този начин означи, че американското разузнаване е сбъркало доста в навечерието на съветската инвазия, като е надценило доста мощта на съветската войска.

Той означи, че при нахлуването на руснаците на сенаторите е било казано, че Киев ще падне за четири дни, а цялата страна - за три седмици. " Това беше най-голямото недоумение на украинците и надценяването на съветската войска от страна на американското разузнаване ", призна сенатор Греъм, като означи, че самият той е считал, че съветската войска е по-добра, в сравнение с се е оказало.

Белият дом е уверен, че Конгресът ще утвърди отпущането на спомагателни средства, нужни за продължение на оказването на поддръжка на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР