Съединените щати са отговорили положително на искането на Тайван за

...
Съединените щати са отговорили положително на искането на Тайван за
Коментари Харесай

САЩ са готови да продадат самолети и танкове на Тайван

Съединените щати са дали отговор позитивно на настояването на Тайван за танкове и изтребители, сподели президентът на островната страна Цай Ингвен, съобщи БГНЕС.
Тайван желае от Съединени американски щати танкове " Ейбрамс М-1 " и изтребители Ф-16Б, като отговорът е позитивен.
" Тази бойна техника доста ще ускори нашите качества за деяние по суша и въздух и ще повдигне морала на армията. Тя ще покаже на света, че Съединени американски щати са ангажирани с защитата на Тайван ", сподели Цай Ингвен.
Съединените щати нямат публични дипломатически връзки с Тайван, само че са длъжни по закон да им обезпечават средства за самоотбрана.
Според Цай, засилващия се напън от Китай над Тайван да схване политиката " една страна, две системи ", както и опитите им да трансформират статуквото в пролива сред Тайван и Китай са подчертали нуждата Тайпе да ускори качествата си за защита.
В последно време напрежението сред Китай и Тайван се ускори. Пекин подозира Цай Ингвен и нейната Демократична прогресивна партия, че интензивно търсят публично самопризнание на Тайван за самостоятелна от Китай страна. Ингвен неотдавна сподели, че " една страна, две системи " не работи и даде образец с ситуацията в Хонконг. " Една страна, две системи ще се трансформира в " една страна ", а частта с двете системи не наподобява да се съблюдава ", сподели Цай. " Опитът с Хонконг може да научи тайванците на доста неща ", добавя президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР