Съединените щати са дълбоко обезпокоени от удължаването на срока на

...
Съединените щати са дълбоко обезпокоени от удължаването на срока на
Коментари Харесай

Вашингтон изрази тревогата си за удължаването на срока на извънредното положение в Мианма

Съединените щати са надълбоко обезпокоени от удължаването на периода на изключителното състояние в Мианма, съобщи през вчерашния ден американският Държавен департамент, представен от Франс прес.

Удължаването с шест месеца на изключителното състояние, което на доктрина води до отсрочване на изборите, планувани за идния август, бе оповестено " в миг, в който режимът потапя страната във от ден на ден в принуждение и неустойчивост ", се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър.

" Откакто смъкна демократично определеното държавно управление преди две години и половина, военната хунта нанесе стотици въздушни удари, опожари десетки хиляди домове и с дейностите си принуди над 1,6 милиона души да изоставен домовете си ", акцентира Милър.

" Цялостната грубост на режима и пренебрежението му към демократичните въжделения на народа на Мианма не престават да удължават рецесията ", споделя представителят на Държавния департамент, написа Българска телеграфна агенция.

Вашингтон ще продължи да работи дружно със съдружниците и сътрудниците си в името на това режимът да понесе отговорност за дейностите си, съобщи Милър, като прикани хунтата да постави завършек на насилието, да освободи незаслужено арестуваните и да подсигурява свободен достъп на народа на Мианма до филантропична помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР