Съединените щати разкриха очаквания пакет от военна помощ на стойност

...
Съединените щати разкриха очаквания пакет от военна помощ на стойност
Коментари Харесай

САЩ предоставят на Тайван 345 млн. долара военна помощ

Съединените щати разкриха упования пакет от военна помощ на стойност 345 милиона щатски $ за Тайван , оповестява Агенция Франс Прес.

Изявление от Белия дом разгласи пакета от " отбранителни продукти и услуги на Министерството на защитата, както и военно обучение и образование, за даване на помощ на Тайван ".

Американски чиновник сподели по-рано при изискване за анонимност, че помощта ще включва съоръжение за разузнаване, наблюдаване и разузнаване и муниции за дребни оръжия.

Конгресът упълномощи президента Джо Байдън да изтегли помощ за Тайван от американски военни ресурси - по същия метод, по който Вашингтон даде огромни количества помощ на Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Процесът е по-бърз от сключването на контракт за ново съоръжение от отбранителната индустрия, защото Съединените щати разполагат с съоръжение, от което не се нуждаят.
 Новият оръжеен пакет от Съединени американски щати за Тайван ще бъде разгласен скоро?
Новият оръжеен пакет от Съединени американски щати за Тайван ще бъде разгласен скоро?

Според анонимни дипломати се чака да бъде разгласен през днешния ден или на следващия ден

Американският конгрес позволи до 1 милиард $ помощ за оръжия за Тайван в бюджета за 2023 година

Официалното известие не се чака да включва лист на предоставените оръжейни системи.

През последните седмици обособени източници са споделили, че пакетът се чака да включва четири невъоръжени разследващи дрона MQ-9A. Включването им обаче може да се провали, защото още тече работа по премахването на част от усъвършенстваното им съоръжение. Причината е, че единствено военните сили на Съединени американски щати имат право на достъп до него.

Не е несъмнено дали дроновете към момента са част от пакета.
 Китай решен да попречи на вицепрезидента на Тайван да посети Съединени американски щати
Китай решен да попречи на вицепрезидента на Тайван да посети Съединени американски щати

Тайванските сепаратисти поели по доста рисков път

Преди това Тайван се съгласи да закупи четири по-модерни дрона MQ-9B SeaGuardian. Следва те да бъдат доставени през 2025 година

На 16 май министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин изрази задоволството си, че щатите скоро ще обезпечат забележителна спомагателна помощ за сигурността на Тайван.

Преди това той сподели, че Съединените щати и техните съдружници би трябвало да ускорят доставката на оръжия на Тайван през идващите години, с цел да оказват помощ на острова да се отбрани.

Пекин неведнъж е упорствал Съединените щати, които са най-големия снабдител на оръжия за Тайван, да спрат продажбата на оръжия на острова.

Генерал от армията на Съединени американски щати Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, сподели, че Тайван се нуждае от оръжия като системи за противовъздушна защита и такива, които могат да насочват кораби от сушата.

Тайван съобщи, че разноските му за защита тази година ще се съсредоточат върху подготовката на оръжия и съоръжение за " цялостна обсада " против Китай.

По-рано Тайван се оплака от закъснение на доставките на оръжия от Съединени американски щати, защото пратките към Украйна са зачестили.
 Тайван организира военни учения на основното си летище, симулирайки вражеска офанзива
Тайван организира военни учения на основното си летище, симулирайки вражеска офанзива

Симулациите се организират при положение, че Китай нападне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР