Съединените щати публикуваха в петък оценка на американското разузнаване, изпратена

...
Съединените щати публикуваха в петък оценка на американското разузнаване, изпратена
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Русия се опитва да провали демократичните избори по света

Съединените щати разгласиха в петък оценка на американското разузнаване, изпратена до повече от 100 страни, съгласно която Москва употребява шпиони, обществени медии и съветски държавни медии, с цел да подкопае публичното доверие в честността на демократичните избори по света, показва Reuters, представена от " Фокус ".

" Това е световен феномен ", се показва в оценката. " Нашата информация демонстрира, че висши съветски държавни чиновници, в това число Кремъл, виждат стойност в този тип интервенции за въздействие и ги възприемат като ефикасни. "

Високопоставен чиновник на Държавния департамент, който осведоми кореспонденти при изискване за анонимност, съобщи, че Русия е била насърчена да ускори своите интервенции за въздействие върху изборите от триумфа си в разширението на дезинформацията за изборите в Съединени американски щати през 2020 година и пандемията от COVID-19.

" Успехът ражда повече и ние несъмнено виждаме изборите в Съединени американски щати като катализатор ", разяснява служителят.

Публикуването на оценката идва на фона на съществено напрежение сред Съединените щати и Русия поради войната на Москва против Украйна и редица други въпроси.

Оценката е изпратена от Държавния департамент на Съединени американски щати до повече от 100 посолства на Съединени американски щати в Америка, Европа, Азия и Африка за разпространяване до приемащите държавни управления.

Докладът съставлява най-новият ход на Вашингтон да се бори с това, което съгласно него са напъните на Москва " да сее неустойчивост " в демократичните страни, като показва изборите като " нефункционални, а произлизащите от тях държавни управления като нелегитимни ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР