Съединените щати постигнаха споразумение за удължаване на военното си присъствие

...
Съединените щати постигнаха споразумение за удължаване на военното си присъствие
Коментари Харесай

САЩ засилват военната си база в Катар

Съединените щати реализираха съглашение за удължение на военното си наличие в база в Катар за още 10 години. Това съобщи организация Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Военновъздушната база Ал Удейд, която се намира в пустинята югозападно от Доха, е хазаин на най-голямото военно оборудване на Съединени американски щати в Близкия изток.

Катар е главен съдружник на Съединени американски щати отвън НАТО, означение, обещано от Съединените щати на близки съдружници отвън НАТО, които имат стратегически работни връзки с американската войска.

Малката страна от Персийския залив изигра основна роля в договарянията за ходатайство с Хамас и Израел по отношение на войната в Газа и освобождението на заложници, хванати от палестинската формация при нейната атака против Израел на 7 октомври.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън постоянно беседва с емира на Катар по отношение на обезпечаването на освобождението на заложниците, държани от Хамас, и за увеличението на помощта за Газа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР