Съединените щати по план ще въведат първите хиперзвукови оръжия на

...
Съединените щати по план ще въведат първите хиперзвукови оръжия на
Коментари Харесай

САЩ ще имат хиперзвукови оръжия до края на 2023 година


Съединените щати по проект ще вкарат първите хиперзвукови оръжия на въоръжение в своята войска до края на 2023 година, сподели заместник-министърът на армията Гейб Камарило в сряда на конференцията на Министерството на защитата.

„ Не чакам никакви забавяния “, отговори Камарило на въпрос за допустима смяна във времето за доставка на хиперзвукови оръжия.

Според него американските военни експерти са съумели да основат нови оръжейни системи с “безпрецедентна скорост и успеваемост ” в името на по-бързата доставка на американската войска като част от програмата за рационализация.

Буквално за няколко години Съединени американски щати реагираха на новата обстановка след оповестяването от Русия на основаването на хиперзвукови оръжия и евентуално даже ще я изпреварят във въоръжаването на армията с тях. Някои експерти към този момент виждат като главен противник в региона на тези въоръжения на Русия, а Китай, който също организира серия сполучливи проби с такива прототипи.

Хиперзвуковите ракети би трябвало да могат да развиват скорост пони 5 пъти по-висока от тази на звука и да могат да правят залъгваща маневра по време на полет, което ги прави мъчно уловими за противоракетната защита.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР