Съединените щати отхвърлиха твърденията на Русия че подкрепят програма за

...
Съединените щати отхвърлиха твърденията на Русия че подкрепят програма за
Коментари Харесай

САЩ предупредиха, че Русия може да използва биологични оръжия в Украйна

Съединените щати отхвърлиха изказванията на Русия че поддържат стратегия за биологично оръжие в Украйна. Вашингтон съобщи, че изказванията са знак, че самата Москва скоро може да употребява такива оръжия, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Кремъл съзнателно популяризира откровени неистини, че Съединените щати и Украйна организират действия с химически и биологични оръжия в Украйна “, сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс. „ Русия измисля подправени предлози в опит да оправдае личните си ужасяващи дейности в Украйна ", добави Прайс.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че изказванията са „ нелепи “. Съединени американски щати и преди са виждали " китайски чиновници да повтарят тези теории на конспирацията “.

На 6 март Министерството на външните работи на Москва написа в профила си в Туитър, че съветските сили са разкрили доказателства, че Киев заличава следите от военно-биологична стратегия в Украйна, за която се твърди, че е финансирана от Съединените щати.

Прайс сподели, че „ тази съветска дезинформация е цялостна нелепост “ и добави, че Русия има „ навика да упреква Запада в закононарушенията, които самата Русия прави “./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР