Съединените щати ограничиха вноса от още три китайски компании във

...
Съединените щати ограничиха вноса от още три китайски компании във
Коментари Харесай

САЩ ограничават вноса от още три китайски компании

Съединените щати ограничиха вноса от още три китайски компании във вторник като част от напъните да отстранен стоките, произведени с насилствен труд на уйгурските малцинства, от веригата за доставки на Съединени американски щати, предава " Ройтерс ".

Xinjiang Tianmian Foundation Textile Co Ltd, Xinjiang Tianshan Wool Textile Co. Ltd и Xinjiang Zhongtai Group Co. Ltd бяха добавени към листата на субектите на уйгурския закон за попречване на насилствения труд, съгласно държавна обява, с което общият брой на компаниите в листата доближи 27.

Трите компании бяха избрани вследствие на техните бизнес практики, включващи уйгурски малцинства и други преследвани групи, се споделя в изказване на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати.

" Ние не толерираме компании, които употребяват насилствен труд, които злоупотребяват с човешките права на хората, с цел да печелят ", сподели в изказването министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Трите компании са избрани да работят с държавното управление на Синдзян за набиране и превозване, приютяване или потребление на насилствен труд на уйгури, казахи, киргизи или членове на други преследвани групи отвън района, споделиха Съединените щати.

Говорител на китайското външно министерство назова обвиненията за насилствен труд в Синцзян  " лъжата на века ", добавяйки, че те са ориентирани към дискредитиране на Китай и угнетяване на неговото развиване.

" По създание (САЩ) подкопава просперитета и стабилността на Синцзян, ограничава развиването на Китай и унищожава интернационалните търговски правила и пазарния ред ", сподели представителят Уан Уенбин на брифинг за пресата.

Xinjiang Tianmian Foundation Textile Co създава прежди и други текстилни артикули, се споделя в изказването на Съединени американски щати. Xinjiang Zhongtai Group Co създава и продава поливинилхлорид (PVC) и други текстилни, химически и строителни материали. Xinjiang Tianshan Wool Textile Co продава дрехи от кашмир и вълна, наред с други артикули.

Всички компании са основани в Синдзян. Всички те не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР