Съединените щати обявиха официално нов пакет от военна помощ за

...
Съединените щати обявиха официално нов пакет от военна помощ за
Коментари Харесай

Нова помощ от САЩ за Украйна в размер на 325 млн. долара

Съединените щати оповестиха публично нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на 325 $, до момента в който украинските войски се борят с съветските сили в почналата неотдавна контраатака, съобщи Агенция Франс Прес.


Пакетът " ще обезпечи американско въоръжение и съоръжение на стойност 325 млн. $ ", се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Помощта " включва сериозни благоприятни условия за противовъздушна защита, спомагателни муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи, артилерийски снаряди, противотанкови оръжия, бронирани транспортни средства и друго съоръжение ", добави Блинкен.

Пентагонът съобщи, че пакетът обезпечава " основни благоприятни условия за подкрепяне на напъните на Украйна да си възвърне суверенната територия и за поддръжка на украинските въздушни бранители, които самоуверено пазят украинските бойци, цивилното население и сериозната инфраструктура ".

Помощта включва 25 бронирани транспортни средства - 15 бойни машини на пехотата „ Брадли “ и шест бронетранспортьора „ Страйкър “, муниции за разрушение на трудности и повече от 22 милиона патрона за стрелково оръжие и гранати.

В пакета са включени 105 и 155 мм снаряди, както и ракети за системите „ Насамс “ и „ Химарс “.


" Тези първокласни системи, колкото и да са положителни, са уязвими и ще би трябвало да бъдат сменени, и по тази причина подсещаме, че тази наредба за сигурност не е еднократна. Това ще би трябвало да продължи в дълготраен проект ", съобщи Брадли Боуман, старши шеф на Центъра за военна и политическа власт към основаната във Вашингтон Фондация за отбрана на демокрациите.

Очаква се скоро администрацията на Байдън да даде на Украйна и снаряди с обеднен уран след седмици на вътрешни диспути за това по какъв начин да бъдат оборудвани танковете " Ейбрамс ", които Съединени американски щати дават на Киев, обявиха американски чиновници.

Новият формален пакет от военна помощ ще подкрепи контраофанзивата на Украйна против съветските войски, за която президентът Володимир Зеленски съобщи в събота, че е в ход.

Киев прикани съдружниците си на Запад да доставят необятен набор от съвременно военно съоръжение, с цел да оказват помощ на украинските сили да си върнат огромни елементи от територията, следена от Русия.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, Съединените щати са дали военна помощ на стойност над 40 милиарда $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР