Съединените щати обявиха дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри в

...
Съединените щати обявиха дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха, че готвят дипломатически бойкот на Зимната олимпиада в Пекин

Съединените щати оповестиха дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари следващата година, оповестиха осведомителните организации. Мотивът е нарушаването на човешките права в Китай и по-конкретно определяният от Вашингтон " геноцид " против уйгурското мюсюлманско малцинство в северозападната провинция Синцзян.

" Американските спортисти имат цялостната ни поддръжка. Зад тях сме на 100 % и ще ги приветстваме от у дома ", съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки.

Малко по-късно стана ясно и че управляващите в Канада изследват опцията за сходен протест на спортния конгрес.

Междувременно от посолството на Китай във Вашингтон дефинираха декларираното от Съединените щати като претенциозно деяние и политическа операция. Говорителят на задачата сподели, че решението на американската страна няма да окаже никакво въздействие върху провеждането на Олимпиадата.

Международният олимпийски комитет съобщи, че почита желанието на американската страна. Говорител на МОК съобщи, че наличието на държавни представители и дипломати е чисто политическо решение за всяко държавно управление, което комитетът в своя политически неутралитет изцяло зачита.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР