Съединените щати няма да помагат безкрайно на Украйна, като я

...
Съединените щати няма да помагат безкрайно на Украйна, като я
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на САЩ се противопоставят на военната помощ за Украйна

Съединените щати няма да оказват помощ безпределно на Украйна, като я поддържат логистично, защото такава помощ е в ущърб на самата страна донор, съобщи на 13 март медията Fox News.

Това мнение изрази губернаторът на Флорида, републиканец и евентуално претендент за президент на Съединени американски щати Рон ДеСантис.

Според губернатора Съединените щати имат доста значими ползи, само че техният лист не включва " териториалния спор " сред Украйна и Русия.

„ Съединените щати не би трябвало да дават помощ, която може да изисква разполагането на американски войски или да разреши на Украйна да взе участие в настъпателни интервенции отвън нейните граници “, сподели ДеСантис.

Политикът добави също, че американците имат право да знаят по какъв начин милиарди долари на американските данъкоплатци се употребяват в Украйна.

Освен това Десантес разкритикува външната политика на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън. Губернаторът на Флорида счита, че точно политиката на Байдън е тласнала Руската федерация към дефакто съюз с Китай.

Политикът акцентира, че присъединяване на Съединени американски щати във военния спор сред Украйна и Руската федерация може да сложи света на ръба на нуклеарна война.

„ Ескалацията на присъединяване на Съединени американски щати в руско-украинската война явно рискува да въвлече Съединени американски щати в спор и да ни приближи до гореща война сред двете най-големи нуклеарни страни в света “, сподели ДеСантис.

Американска помощ за Украйна: какво споделят други претенденти за президент на Съединени американски щати

На собствен ред претендентът за президент на Съединени американски щати и бизнесмен Вивек Рамасвами съобщи, че в случай че завоюва изборите, ще ограничи всяко по-нататъшно финансиране или поддръжка за Украйна.

Той назова Украйна " задния двор на Европа " и означи, че страните от Западна Европа би трябвало да се тормозят от по-нататъшното развиване на руско-украинската война, защото това директно визира техните граници.

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем също изрази мнение по отношение на военната помощ на Съединени американски щати за украинската войска.

„ Не бива да пилеем долари на данъкоплатците, рискувайки нуклеарна война. Вече преувеличихме опциите си за Украйна “, сподели Ноем.

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп също изрази своята позиция за войната в Украйна.

Според него по-нататъшното развиване на партньорските връзки сред Съединени американски щати и Украйна ще зависи в огромна степен от срещата му с съветския президент Владимир Путин.

Припомняме, още на 12 март в медиите се появи обява, в която се споделя, че разногласията сред Украйна и Съединените щати нарастват . Според публицисти в Белия дом пораства недоволството поради непрекъснатите претенции на Владимир Зеленски да му бъдат предадени нови партиди оръжия. Конфликтът се изостря и поради желанието на украинското управление да върне окупирания Крим с военни средства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР