Съединените щати не са виждали севернокорейския ръководител Ким Чен-ун и

...
Съединените щати не са виждали севернокорейския ръководител Ким Чен-ун и
Коментари Харесай

Помпейо: Не сме виждали Ким Чен Ун, наблюдаваме ситуацията в Северна Корея

Съединените щати не са виждали севернокорейския началник Ким Чен-ун и деликатно наблюдават известията за неговото здравословно положение. Това съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо. Той означи, че Северна Корея е изложена на риск от апетит поради ковид, съобщи Ройтерс.

Медиите в Пхенян не оповестяват къде е Ким, който не е виждан обществено след среща на 11 април. Това предизвика засилени спекулации за здравето му и увеличи опасенията от неустойчивост в нуклеарната страна, която може да се отрази на други страни в североизточна Азия и на Съединени американски щати.

" Не сме го виждали. Нямаме никаква информация, която да съобщим през днешния ден. Наблюдаваме от близко ", сподели Помпейо пред тв канал " Фокс нюз " в отговор на въпрос за спорните известия за здравословното положение на Ким Чен Ун.

По думите на държавния секретар Вашингтон следи за развиването на обстановката в цялата Северна Корея, поради опасността от разпространяването на ковид. " Има действителен риск, че ще има апетит и дефицит на храни в Северна Корея ", добави той.

Помпейо разясни, че задълбоченият интерес на Съединени американски щати към събитията в азиатската комунистическа страна се дължи и на обстоятелството, че те могат да се отразят на задачата на Вашингтон - цялостната денуклеаризация на режима в Пхенян. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР