Съединените щати настояват президентските избори в Украйна да се проведат

...
Съединените щати настояват президентските избори в Украйна да се проведат
Коментари Харесай

САЩ гонят Зеленски към изборите с опасен умисъл

Съединените щати упорстват президентските избори в Украйна да се проведат по график - през 2024 година, макар военните дейности и безапелационното отвращение на президента Зеленски да организира тези избори. За да го убеди, в Киев дойде един от най-яростните русофоби във Вашингтон Линдзи Греъм. А желанията му са доста рискови.

Сенаторът Линдзи Греъм от Южна Каролина е наш остарял зложелател, почнал своя " кръстоносен поход " против Русия още когато не беше на мода. Близък другар на именития русофоб Джон Маккейн и републиканец традиционалист, който като че ли е пътувал до нашия век с машина на времето от мазето на президента Рейгън, неуместно кореспондира с карикатурите на американските „ ястреби “ с реплики като: „ Все още ли нямате народна власт? Тогава нашите бомбардировачи летят към вас! ”

От началото на СВО стана настоящ. Греъм пътува до Киев по-често от всеки различен американски сенатор и въодушевява нацията си, че поддръжката на ВСУ (според него - " ликвидиране на руснаци " ) за Съединените щати е най-хубавата допустима инвестиция.

Неговата линия е да се поддържа Киев във всичко и с всевъзможни средства, без да се преценяват с мнението на Русия, пред която, съгласно Греъм, президентът Байдън прекомерно постоянно „ отстъпва “. С други думи, президентът се страхувал прекалено много от третата международна война - не като сенатора от Южна Каролина.

Още по-изненадващо е, че в този момент, когато за Украйна е изключително мъчно, Греъм влезе в задочна дискусия с Владимир Зеленски и изрично упорства за осъществяване на нови президентски избори.Зеленски, несъмнено, не желае да прави това, изборите го плашат. Строго видяно, той не би трябвало да ги организира. Освен това не може, в случай че изхождаме от украинския закон, който не разрешава провеждането на избори по време на военно състояние.

Но даже и да не беше неразрешено: в сегашната обстановка в Украйна изборите са чиста условност. Зеленски стартира да построява персонална тирания доста преди началото на СВО, до февруари 2022 година той към този момент съществено съумя и в този момент има съвсем безспорна власт или най-малко формалната законова опция да отстрани съперниците си - някой в пандиза, някой в окопа, някой " за замяна ".

Цензурата в страната е най-тежка. Ръководството на опозиционните партии, в случай че не в бягство, то е под следствие или се пробва да " не блесне ". Дори на главнокомандващия Валерий Залужни беше неразрешено да се появява в медиите и блоговете, когато стартира да засенчва някогашния капитан на тима на КВН " 95-ти квартал ".

По един или различен метод Зеленски ще завоюва тези избори, като удължи законовия интервал на неговата годност с още пет години. Защо са му тогава на сенатор Греъм тези показни формалности? Необходими са! Опитен и непроменяемо благодетелен във връзка с враговете на Русия, " ястребът " е немилостив.

„ Искам тази страна да има свободни и почтени избори, даже когато е атакувана. Американският народ би трябвало да знае, че Украйна се промени. В предишното тя беше доста корумпирана страна. И мисля, че е време да създадем идната стъпка в развиването на демокрацията, а точно да проведем избори през 2024 година “, изръмжа Греъм на конференция в Киев, до момента в който членовете на неговата делегация кимнаха с глави.

Това на пръв взор нелогично държание има най-малко две аргументи, едната от които е в идеологическата повърхност. Греъм е същински американски реакционер, той е политически демодиран. За такива персони в Съединени американски щати провеждането на постоянни избори е знак на религия и условие да бъдат считани за народна власт. Понякога единственото условие.

Тяхната картина на света преди този момент включваше иго, етническо пречистване и обособени тоалетни за чернокожите. Всичко това също е народна власт, в случай че гласоподавателите са го подкрепили на избори.

Все едно да поздравиш знамето, да отидеш на изповед, да се изправиш при осъществяване на химна - въпреки и церемониална, само че неотменима основа за един реакционер. И човек би трябвало да разбере, че Греъм не е толкоз остроумен безсрамник, колкото дребен фанатик: нещо алегорично за другите може да стане въпрос на принцип за него. И в този момент: защото Греъм „ пази “ освен Украйна, само че и „ украинската народна власт “, избори би трябвало да се проведат там, даже и да не желаят.

Втората причина за американската хиперактивност е, че в интервала до вота Зеленски ще стане по-управляем и дисциплиниран в ръцете на тези, които имат ресурсите. Това са на първо място Съединени американски щати, с чиито военни стратези президентът на Украйна в този момент е в несъгласие

Кандидатстващият се за преизбиране " главнокомандващ " е доста по-сговорчив от този, който се показва себе си неоспорим любимец на Вашингтон " до края на войната ".

Предизборната акция е неприятна за Зеленски не толкоз поради опцията да загуби, а поради уязвимостта. Изборите са „ прозорец на благоприятни условия “ за неговите вътрешни врагове и бойкот от тези, чийто живот е унищожен от настоящето държавно управление (в Украйна има доста такива). Изборите са неизбежната война на компромати, насъбрани за сходни панаири, и детайла на непредсказуемост, който постоянно ги съпътства.

Някои типове интервенция в предизборната акция може даже да имат пагубни последствия за Зеленски. На първо място от съветската войска.

В същото време законите на украинската политика са такива, че поддръжката на Съединени американски щати е най-ценният запас. Зеленски няма да рискува и към този момент последователно обръща: в началото президентската канцелария възмутено отхвърли самата концепция за избори „ до края на войната “, а в този момент хората на Зеленски увъртат, като явно последователно си дават сметка, че въпреки всичко би трябвало да се подчинят на американските условия.

Така наподобява, че неочакваните нападки на Греъм против Киев са разбираеми, разумни и даже ненапълно оправдани: в случай че си поел тежестта (тоест нарекъл си се „ западна народна власт “) – носи си я. Но във всичко това има едно съвсем плашещо събитие (особено в случай че си спомните, че Греъм е фанатик по своему).

Фактът, че контролният панел на Зеленски би трябвало да има бутон „ пауза “, е грижа на Джо Байдън. На Байдън му следва преизбиране следващата година (ако здравето позволява), а тематиката за Украйна в Съединени американски щати стана толкоз мъчителна, че нейният президент просто би трябвало да бъде взет на по-къса каишка.Може би Белият дом ще би трябвало да " замрази " спора. Може би, в противен случай, да го разпали. При всеки случай Зеленски би трябвало да бъде дисциплиниран.

Но Греъм не е Байдън. Той принадлежи към друга партия, поддържа Тръмп макар всички разлики във външната политика и ненавижда настоящия президент и не би играл в негова изгода.

Той е от тези, които карат Украйна да се усеща като " пъпа на Земята ", само че не и от тези, които в действителност би трябвало да ръководят някого там. Следователно не Греъм е този, който би трябвало да напомпва Зеленски с легитимност по време на военните дейности, а съгласно Греъм самият Зеленски.

Може би в главата на „ ястреба “ това ще даде картбланш на президента на Украйна за още по-агресивни, нагли и рискови дейности против Русия. В последна сметка нанасянето на вреди на Русия е манията на Греъм.Този дъртак е комичен, защото желанието му да ни нарани не дава отговор на опциите му. Но в случай че наблюдението, че този човек е умствено останал в Първата студена война, е правилно, той може да бъде в действителност застрашителен.

До наше време американците към този момент са разсекретили доста документи от онази ера, от което следва: тези „ ястреби “ и „ хардлайнери “, които обществено говореха за народна власт и легитимност, опазиха концепцията за започване на пълномащабна война със Съюз на съветските социалистически републики в закрити стаи за договаряния, оперирайки с аргумента " по-добре в този момент, в сравнение с по-късно ".

В предишното хора като Греъм бяха подготвени да рискуват човечеството без късмет за триумф. Изглежда, че и в този момент е подготвен.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР