Съединените щати нанесоха въздушни удари в Сирия и Ирак. Причината

...
Съединените щати нанесоха въздушни удари в Сирия и Ирак. Причината
Коментари Харесай

В Близкия изток отново става страшно: САЩ атакуваха Ирак и Сирия!

Съединените щати нанесоха въздушни удари в Сирия и Ирак. Причината е в убийството на трима американски бойци при офанзива с дрон в Йордания.

Съобщава се за самолетни офанзиви на над 85 цели. Сред тях са са командни пунктове, разследващи центрове, хранилища с муниции и логистични обекти. Използвани са над 125 боеприпаса с точно ориентиране.

Ей Би Си и Фокс нюз оповестиха за нападенията малко откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън участва на церемонията по посрещането на американска земя на тленните остатъци на убитите в неделя военни. Церемонията беше в базата „ Доувър “ в щата Делауер.

При въздушните удари в Източна Сирия са били убити 13 бойци на проирански милиции. Това заяви Рами Абдел Рахман – шеф на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

Президентът Джо Байдън съобщи във вторник, без да дава детайлности, че е решил какъв ще бъде отговорът на офанзивата с дрон в Североизточна Йордания. При нея бяха убити трима американски военнослужещи, а над 40 бяха ранени. Съединени американски щати твърди, че нападението е било осъществено от подкрепяни от Иран бойци.

Това е най-смъртоносната офанзива против американски елементи от началото на войната в линията Газа на 7 октомври.

Джо Байдън разгласи, че е наредил през вчерашния ден въздушни удари в Сирия и Ирак по групировки, нападали американски бойци.
„ Нашият отговор стартира през днешния ден. Той ще продължи когато и където ние решим “, сподели Байдън.

Съединените щати не се стремят към спор в Близкия изток или където и да било другаде по света, само че ще отговорят при офанзиви против американци, предизвести президентът.

Съединените щати не желаят война с Иран, акцентира и представителят на Съвета за национална сигурност към Белия Дом Джон Кърби. В същото време посочи, че Вашингтон не е имал никакви контакти с Техеран след смъртоносния удар в Йордания.

Междвременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отпътува на следващата си обиколка в Близкия изток. Това е петото посещаване Блинкън в района от ескалацията на спора сред палестинското придвижване „ Хамас “ и Израел.

Източник: БНР

Още вести четете в графа „ Свят “

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР