Съединените щати нанесоха удари цели по удари в североизточна Сирия

...
Съединените щати нанесоха удари цели по удари в североизточна Сирия
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удари по свързани с Иран цели в Сирия

Съединените щати нанесоха удари цели по удари в североизточна Сирия против свързани с Иран групи. Това стана след и ден откакто Русия осъди тези набези и проектите на Турция за нова интервенция в страната.

Целта съгласно централното командване на американската войска е отбрана на силите на страната против проиранските групи, да се " ограничи рискът от ескалация и да се минимизира рискът от жертви ".

Пример за потребността се дава с офанзива с дрон на 15 август против Сирийските демократични сили (SDF), доминирана от кюрди коалиция, подкрепяна от Съединени американски щати.

Не се оповестява има ли жертви, само че в последната година такива удари са необичайност - имаше подобен да вземем за пример през юли предходната година. В Сирия останаха едвам няколкостотин американски бойци, откакто някогашният президент Доналд Тръмп изтегли множеството през 2019 година Вчера сирийският външен министър Фейсал Максад изиска и те да изоставен страната.

Сирийската организация САНА, която всекидневно оповестява бързо при израелските удари в последните месеци, към момента не е отбелязала нито на арабскоезичния, нито на англоезичния си уебсайт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР