Съединените щати наложиха вето на подкрепена от арабите резолюция на

...
Съединените щати наложиха вето на подкрепена от арабите резолюция на
Коментари Харесай

САЩ наложиха вето на резолюция на ООН, изискваща незабавно хуманитарно прекратяване на огъня в Газа

Съединените щати постановиха несъгласие на подкрепена от арабите резолюция на Организация на обединените нации, изискваща неотложно филантропично преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас в оживената Ивица Газа.

Гласуването в 15-членния Съвет за сигурност беше 13-1, като Обединеното кралство се въздържа, което отразява необятната световна поддръжка за преустановяване на повече от четиримесечната война, която стартира с изненадващото навлизане на Хамас в Южен Израел, което умъртви към 1200 души и видя Други 250 взети за заложници.

Оттогава повече от 29 000 палестинци са били убити във военната атака на Израел, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа, което не прави разлика сред цивилни и бойци, само че твърди, че болшинството са дами и деца.

Това беше третото несъгласие на Съединени американски щати върху резолюция на Съвета за сигурност, изискваща преустановяване на огъня в Газа.


Администрацията на Байдън сподели, че ще наложи несъгласие на резолюцията заради опасения, че тя ще попречи на напъните за споразумяване на с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР