Съединените щати, Мексико и Канада ще предприемат стъпки за насърчаване

...
Съединените щати, Мексико и Канада ще предприемат стъпки за насърчаване
Коментари Харесай

Северноамериканските лидери обещават сътрудничество за полупроводници и в борбата с наркотиците

Съединените щати, Мексико и Канада ще подхващат стъпки за поощряване на северноамериканската полупроводникова промишленост, усилване на съдействието за премахване на смъртоносните опиати и възстановяване на законните пътища за миграция , заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

В изказване, оповестено, с цел да съвпадне със срещата на върха на северноамериканските водачи в Мексико Сити, Белият дом сподели, че трите страни ще провеждат конгрес за полупроводниковата промишленост при започване на 2023 година , с цел да усилят вложенията в тази стратегическа високотехнологична сфера.

Това би означавало съгласуване на веригата за доставки на полупроводници, с цел да се разпознават потребностите и капиталовите благоприятни условия в производството на чипове, които се употребяват във всичко - от производството на телефони до защита, се споделя в изказването.

Индустрията от дълго време е доминирана от Азия и спиранията на доставки по време на пандемията от COVID-19 провокираха безпорядък измежду веригите за доставки в Северна Америка.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, неговият мексикански сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор и министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо дадоха обещание да задълбочат районната икономическа интеграция.

Тримата водачи се срещат в границите на тристранна среща на върха в Националния замък в Мексико Сити, преди да създадат обществени изказвания. Байдън и Трюдо би трябвало да проведат двустранна среща по-рано денем.

Байдън и Лопес Обрадор организираха двустранна среща в понеделник, на която двамата водачи разискаха по-тесни стопански връзки, битката с противозаконната търговия с опиати и подходи за ограничение на незаконната миграция, заяви Белият дом.

Администрацията на президента Джо Байдън съобщи, че тримата водачи са се заели да понижат излъчванията на метан от твърди боклуци и отпадъчни води с най-малко 15% до 2030 година по отношение на равнищата от 2020 година Те също по този начин ще основат виртуална платформа, която да даде на мигрантите рационализиран достъп до законни пътища за миграция.

" Това ще даде на евентуалните мигранти информацията, от която се нуждаят, с цел да дойдат законно в Мексико, Съединените щати и Канада - което прави по-малко евентуално те да разчитат на контрабандисти ", се споделя в известието.

Засягайки напъните за секване на контрабандата на опиати, Белият дом сподели, че в границите на Северноамериканския разговор за опиатите (NADD) тримата водачи ще одобряват " обновена стратегическа рамка " за справяне със заканите, подбудени от неразрешените опиати.

Това ще включва по-голямо шерване на информация за химикалите, употребявани за производството на опиати, в това число фентанил, синтетичен опиоид, който е упрекван за хиляди смъртни случаи в Съединени американски щати.
 Байдън посети за първи път границата с Мексико
Байдън посети за първи път границата с Мексико

Миналата седмица администрацията на президента разкри нови имиграционни правила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР