Съединените щати изразиха разочарование от изтичането във Великобритания на информация

...
Съединените щати изразиха разочарование от изтичането във Великобритания на информация
Коментари Харесай

The Telegraph: САЩ са ядосани на Великобритания заради изтеклите данни за ударите по Йемен

Съединените щати показаха отчаяние от приключването във Англия на информация за идната интервенция против хусите, оповестява вестник The Telegraph.

Според обявата военното съдействие сред Вашингтон и Лондон от дълго време е крайъгълният камък на „ специфичните връзки “ сред двете страни, само че в четвъртък вечерта, в навечерието на началото на интервенцията, „ породи миг на напрежение “. „ Това се случи, когато „ Таймс “ заяви, че е свикано съвещание на кабинета за разискване на военни дейности “, се показва в публикацията.

„ Добре осведомен източник “ сподели на изданието, че американската войска „ показва отчаяние “ от дейностите на своите сътрудници във Англия, защото сходни интервенции нормално се афишират едвам откакто военните се върнат в базите.

„ Загрижеността се популяризира из Уайтхол, до момента в който дипломатически и политически фигури се опитваха да схванат къде са изтекли известията. Твърди се, че преобладаващото въодушевление е „ надълбоко отчаяние “, се споделя в публикацията.

Както беше маркирано, през последните 20 години във Англия се трансформира в норма Народното събрание да има право да гласоподава по военни въпроси, до момента в който в тази ситуация с удара против Йемен депутатите бяха „ заобиколени “.

„ Междувременно същинският мащаб на недоволството на Съединени американски щати от приключването не е явен “, написа изданието.

Британският министър на защитата Грант Шапс сподели пред вестника, че „ не знае за отчаяние във Вашингтон от приключването на информация “. Висши държавни чиновници обаче упорстват, че приключването не е оказало никакво въздействие върху времето или напредъка на интервенцията, прибавя Telegraph.

В петък вечерта Съединените щати и Англия започнаха интервенция против придвижването Ансар Аллах, като нанесоха въздушни удари против цели в четири провинции на Йемен. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън го назова отговор на опасността за свободата на корабоплаването, без да изключва опцията за продължение на военните дейности.

Москва осъди американските удари по Йемен. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков ги назова нелегитимни от позиция на интернационалното право. Както съобщи непрекъснатият представител на Русия Василий Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Съединените щати и техните съдружници оказват помощ за разпространяването на близкоизточния спор в целия район, а офанзивата им против Йемен е в нарушаване на устава на международната организация.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР