Съединените щати искат да увеличат производството на петрол, включително в

...
Съединените щати искат да увеличат производството на петрол, включително в
Коментари Харесай

САЩ искат увеличение на световния добив на суров петрол

Съединените щати желаят да усилят производството на нефт, в това число в страните от ОПЕК, съобщи почитан чиновник на Държавния департамент.

" С възобновяване на международните стопански системи ще забележим по-голямо ползване. И по тази причина бихме желали предлагането да дава отговор на търсенето ", съобщи Хосе Фернандес, заместител държавен секретар на Съединени американски щати по икономическите въпроси, енергетиката и околната среда, в границите на енергийната конференция CERAWeek в Хюстън, Тексас.

" Бихме желали да забележим по-голямо предложение " на недопечен нефт в международен мащаб, в това число от ОПЕК+ - 13-те членове на Организацията на страните експортьорки на нефт и 11 съюзнически страни, които не са членки на ОПЕК - сподели Фернандес.

В началото на октомври ОПЕК+ реши да понижи производството с два милиона барела дневно и от този момент не е променяла равнището на рандеман.

Цената на един барел West Texas Intermediate (WTI), еталонният вид в Съединени американски щати, в този момент е с към една трета по-ниска от тази преди година, в първите дни на съветската инвазия в Украйна.

Но тя към момента е с над 40% по-висока, в сравнение с през същия интервал на 2019 година, и с съвсем 30% по-висока спрямо 2018 година

В интервала от началото на септември 2021 година до началото на януари 2023 година администрацията на президента Джо Байдън изтегли близо 250 млн. барела от стратегическите запаси на Съединени американски щати, които по-късно бяха продадени на американския пазар, с цел да се облекчи внезапното повишаване на цените на газа.

През последната година президентът на Съединени американски щати постоянно призоваваше за увеличение на добива на ОПЕК+, само че картелът не е повишавал квотите си към този момент шест месеца.

През февруари производството на недопечен нефт на организацията е било с близо два милиона барела дневно по-малко, в сравнение с през февруари 2019 година, оповестява Агенция Франс Прес.

ОПЕК предвижда нарастване на търсенето с 2,32 млн. барела дневно през 2023 година спрямо предходната година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР