Съединените щати и Йордания осъществиха ново спускане по въздух на

...
Съединените щати и Йордания осъществиха ново спускане по въздух на
Коментари Харесай

САЩ и Йордания хвърлиха още помощ в Газа от въздуха

Съединените щати и Йордания реализираха ново втурване по въздух на филантропична помощ за палестинците в Газа във вторник , спускайки с парашут повече от 36 800 порции храна, заяви американската войска, предава Ройтерс.

Израелската атака в Газа, която се поддържа от Съединените щати, докара до разселването на повече от 2,3 милиона души в анклава и до сериозен дефицит на храна, вода и медикаменти.

Ситуацията е най-лоша в северната част на Газа, която е отвън обсега на филантропичните организации или новинарските камери. Именно там беше спусната филантропичната помощ във вторник. Здравните управляващи в Газа оповестиха, че в северната част на линията Газа.

Доставките на помощ за останалата част от Газа, които към този момент бяха внезапно лимитирани от началото на войната, понижиха доста през последния месец. Цели елементи от територията са изцяло лишени от достъп на храна. Съединени американски щати за първи път над крайбрежието на югозападната част на Газа.
 Вицепрезидентът на Съединени американски щати дефинира изискванията в Газа като безчовечен
Вицепрезидентът на Съединени американски щати дефинира изискванията в Газа като безчовечен

По време на среща с израелския боен министър

Съединените щати към този момент приканиха Израел неведнъж да направи повече за облекчение на филантропичната злополука в Газа, където повече от 30 000 палестинци бяха убити от израелската офанзива, подхваната след офанзивите на Хамас, които убиха 1200 души през октомври.

Израел споделя, че е подготвен да разреши влизане на повече помощ през двата контролно-пропускателни пункта в южния завършек на Газа, които е разрешил да действат, и упреква Организация на обединените нации и други филантропични организации, че не са съумели да я разпространят по-широко.

Хуманитарните организации споделят, че това е станало невероятно с разпада на законността и реда в Газа и че от Израел, чиито войски са щурмували градовете в Газа и патрулират там, зависи да обезпечи достъп и сигурност за разпределението на храната.
 Израел преброи 450 чиновници на Организация на обединените нации, сътрудничили на
Израел преброи 450 чиновници на Организация на обединените нации, сътрудничили на " Хамас "

Външният министър на Израел сподели в понеделник, че е отзовал посланика на страната в ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР