Съединените щати и Великобритания извършиха серия от въздушни удари по

...
Съединените щати и Великобритания извършиха серия от въздушни удари по
Коментари Харесай

Американско-британската коалиция нанася удари по подкрепяни от Иран цели на хутите в Йемен след поредица от атаки срещу кораби в Червено море

Съединените щати и Англия направиха серия от въздушни удари по военни местоположения, принадлежащи на Иран- поддържаха хусите в Йемен рано в петък в отговор на продължаващите офанзиви на въоръжената група против плавателни съдове, пътуващи през Червено море.

В очакване на офанзивата силите на хусите транспортираха някои оръжия и съоръжение и укрепиха други, заяви Wall Street Journal, цитирайки чиновник на защитата на Съединени американски щати. Местни отчети сочат, че бунтовници хуси изтеглят град Ходейда на Червено море.

Това е локаторна карта за Йемен с неговата столица Сана. (AP Photo)

Британският министър-председател Риши Сунак осведоми своя кабинет на министрите късно в четвъртък за идната военна интервенция.

Британските медии оповестиха също, че други политически фигури, в това число водачът на английската опозиционна Лейбъристка партия Кийр Стармър, както и ръководителят на Камарата на общините, са били осведомени от държавното управление.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР