Съединените щати и Украйна отрекоха твърденията от страна на руския

...
Съединените щати и Украйна отрекоха твърденията от страна на руския
Коментари Харесай

САЩ и Украйна отрекоха теорията на Путин, че готвят нападение

Съединените щати и Украйна отхвърлиха изказванията от страна на съветския президент Владимир Путин, че приготвят военна атака покрай границата с Русия. Путин насочи тези обвинявания по време на конференция на 23 декември, съобщи "Свободна Европа ".

Говорителката на Белия дом Джен Псаки сподели, че "фактите ясно демонстрират, че единствената експанзия на границата сред Русия и Украйна е военното скупчване от страна на руснаците и нападателната изразителност на водача на Русия ". НАТО е съюз за защита и няма доказателства, "които да подсказват нещо обратно от Съединени американски щати или членовете на НАТО ", сподели още Псаки.

Ден по-рано Путин сподели, че загрижеността на Запада по отношение на скупчването на войски и възможна инвазия в Украйна може да бъде въведения към възможен опит на Украйна да стартира атака против сепаратистите на изток. Украинските управляващи отхвърлиха каквото и да е желание да стартират дейности против сепаратистите. Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко сподели, че изказванието на Путин е погрешно.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен на 23 декември разиска обстановката с английския външен министър Лиз Тръс, която също сподели, че НАТО е съюз за защита. Трус сподели, че Украйна „ продължава да демонстрира похвална въздържаност пред съветската провокация и експанзия “. Според авансово оповестени проекти американски и съветски дипломати би трябвало да се срещнат за нови диалози, евентуално в Женева, някъде след Нова година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР