Съединените щати и Украйна отрекоха твърденията от страна на руския

...
Съединените щати и Украйна отрекоха твърденията от страна на руския
Коментари Харесай

САЩ и Украйна отричат ​​твърдението на Путин, че подготвят военни действия

Съединените щати и Украйна отхвърлиха изказванията от страна на съветския президент Владимир Путин, че приготвят военна атака покрай границата с Русия. на конференция на 23 декември.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки сподели, че "фактите ясно демонстрират, че единствената експанзия на границата сред Русия и Украйна е военното скупчване от страна на руснаците и нападателната изразителност на водача на Русия ".

НАТО е съюз за защита и няма доказателства, "които да подсказват нещо обратно от Съединени американски щати или членовете на НАТО ", сподели още Псаки.

Ден по-рано Путин сподели, че загрижеността на Запада по отношение на скупчването на войски и възможна инвазия в Украйна може да бъде въведения към възможен опит на Украйна да стартира атака против сепаратистите на изток.

Украинските управляващи отхвърлиха каквото и да е желание да стартират дейности против сепаратистите. Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко сподели, че изказванието на Путин е погрешно.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен на 23 декември разиска обстановката с английския външен министър Лиз Тръс, която също сподели, че НАТО е съюз за защита. Трус сподели, че Украйна „ продължава да демонстрира похвална въздържаност пред съветската провокация и експанзия “.

Според авансово оповестени проекти американски и съветски дипломати би трябвало да се срещнат за нови диалози, евентуално в Женева, някъде след Нова година.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР