Съединените щати и Мексико не постигнаха споразумение за миграцията. Преговорите

...
Съединените щати и Мексико не постигнаха споразумение за миграцията. Преговорите
Коментари Харесай

САЩ и Мексико не постигнаха споразумение за миграцията, преговорите продължават днес

Съединените щати и Мексико не реализираха съглашение за миграцията. Преговорите във Вашингтон не престават през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на мексиканския министър на външните работи Марсело Ебрард.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заплаши Мексико с мита от 5 %, които ще влязат в действие на 10 юни и ще нарастват всеки месец, до момента в който доближат 25 на 100 през октомври, ако южният комшия на Съединени американски щати не предприеме ограничения за прекъсване на незаконната имиграция.

Срещата мина "в добра атмосфера " и американската страна сподели воля за доближаване на позициите, сподели мексиканският външен министър на конференция във Вашингтон. В същото време той означи, че Съединените щати желаят "мерки в кратковременен или непосреден проект " против незаконната миграция, до момента в който Мексико не има вяра в "непосредствените " и "наказателните " ограничения.

Преговорите бяха съсредоточени върху миграцията, а не върху митата, съобщи Ебрард. Мексиканският външен министър добави, че остава оптимист, макар че назова договарянията "трудни " и "напрегнати ".

Президентът на Съединени американски щати от своя страна съобщи, че "е реализиран прогрес ", "но той не е задоволителен ", съобщи Ройтерс.

"Разговорите с Мексико ще бъдат обновени (днес), с изискване че в случай че не бъде реализирано съглашение, мита на ниво от 5 % ще бъдат наложени в понеделник, с месечни нараствания по график ", написа в Туитър Тръмп.

Миналата година Съединени американски щати са купили от Мексико артикули за 346,6 милиарда $, показва ТАСС.

На фона на напрежението рейтинговата организация Фич (Fitch) намали кредитния рейтинг на Мексико, съобщи Ройтерс. Той към този момент е BBB (латински букви) - покрай спекулативното ниво.

Друга водеща рейтингова организация, Мудис (Moody's), в това време намали вероятността за суверенния дълг на Мексико от "стабилна " до "негативна ".
Мексиканското песо поевтиня при тези вести с 1,3 %.

Повече от 144 000 мигранти са били арестувани на южната граница на Съединени американски щати през май - с 32 % повече спрямо април, заяви в това време американската гранична защита, представена от Франс прес.

Над 57 000 от тези хора са били малолетни, като близо 12 000 от тях са пътували без компаньон.

Представител на граничната защита на Съединени американски щати дефинира обстановката като сериозна. "Системата не действа ", предизвести той.

При влизането на Доналд Тръмп в Белия дом през януари 2017 година арестите на границата бяха под 20 000 месечно. Оттогава те непрестанно нарастват и през март, април и май са надхвърлили 100 000, отбелязва Франс прес.

Като израз на благосклонност към Съединени американски щати, мексиканските сили за сигурност блокираха през вчерашния ден към 1200 незаконни емигранти от Централна Америка. Колоната преди малко била влезнала в Мексико от Гватемала по пътя си към Съединените щати, съобщи Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР