Съединените щати и други страни от Запада тайно канят Техеран

...
Съединените щати и други страни от Запада тайно канят Техеран
Коментари Харесай

Западът тайно поканил Иран на преговори

Съединените щати и други страни от Запада скрито канят Техеран за договаряния и упорстват, че не възнамеряват свалянето на ислямската република, макар че обществено разказват Иран като слаб . Това разкри иранският президент Ебрахим Раиси, представен от осведомителната организация " Тасним ".

Той съобщи, че страната е " изпълнена с единение, взаимност и честност " и че нейните врагове " би трябвало да знаят, че в никакъв случай не биха могли да отстранен сходни взаимност и единение ".

Той повтори обвиняванията си, че съперници на Иран вън и вътре в страната са обединили сили, с цел да провокират скорошните протести.
 Иран упрекна Запада и Израел в опит да провокират революция в страната
Иран упрекна Запада и Израел в опит да провокират революция в страната

Правели се проекти за заличаване и разпад на ислямската република

На 17 септември в Иран избухна вълна от митинги след гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини. Според формалната версия моралната полиция е задържала Амини за погрешно носене на хиджаб. При разпит тя е получила инфаркт, който е довел до нейната гибел. В обществените мрежи обаче се твърди, че Амини е била бита от полицията.

По данни на саудитския вестник Asharq Al-Awsat манифестации и шествия за два месеца и половина са обхванали 157 града . Демонстрантите приканиха за демократична смяна, осъдиха репресиите на управляващите и желаеха освобождението на задържаните. Според изданието общо над 18 000 души са били арестувани в Иран от средата на септември. Около 59 деятели и 49 чиновници на реда са били убити при потушаването на безредиците.
 Хаменей: Протестите в Иран са планувани
Хаменей: Протестите в Иран са планувани

Според висшия ирански водач Съединени американски щати и Израел стоят зад протестите

В отговор на репресиите Западът наложи нови наказания на Иран, а Организация на обединените нации стартира следствие и изключи страната от своята

От своя страна и своя отдавнашен зложелател Израел в опит да провокират революция в страната и съобщи, че разполага с доказателства за тяхното присъединяване в митингите.

Въпреки острата си изразителност, при започване на декември ислямската република разпусна противоречивата морална полиция и разкри, че обмисля да вкара промени в закона, задължаващ дамите да покриват главите си с хиджаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР