Съединените щати добавиха четири китайски компании към черния експортен списък,

...
Съединените щати добавиха четири китайски компании към черния експортен списък,
Коментари Харесай

САЩ поставиха в черния списък китайските фирми, които помагат на военните да получат AI чипове

Съединените щати прибавиха четири китайски компании към черния експортен лист, тъй като се пробват да купуват чипове с изкуствен интелект за китайската войска, заяви Reuters

„ Тези компании вземат участие в даването на чипове с изкуствен интелект за военната рационализация на Китай и стратегиите за военно разузнаване “ — сподели Кевин Кърланд, представител на Министерството на търговията, на чуване пред подкомитета на Сената на Съединени американски щати за подсилване на контрола върху износа.

Компаниите са включени в листата с предприятия на Министерството на търговията, оповестен от държавното управление в сряда.

Според известието, във Федералния указател вземат участие четири китайски компании: LINKZOL Technology Co, Xi’an Like Innovative Information Technology Co, Beijing Anwise Technology Co и SITONHOLY Co.

Освен това Съединени американски щати също ограничиха експорта и на пет компании, които оказват помощ в производството и доставката на дронове за потребление от Русия в Украйна и от подкрепяните от Иран хуси при офанзивите против кораби в Червено море.

През последните седмици Русия ускори офанзивите си с ракети и безпилотни самолети  против украинските енергийни уреди, причинявайки обилни вреди и заплашвайки от повторни спирания на тока.

Министерството на търговията добави китайската компания Jiangxi Xintuo Enterprise към листата с ограничавания за поддръжка на съветската войска посредством закупуване, създаване и разпространяване на дронове.

Друга китайска компания, Shenzhen Jiasibo Technology Co, също беше добавена в листата, заради присъединяване в мрежа, която доставя аерокосмически съставни елементи, в това число и дронове, за самолетна компания в Иран. Три съветски компании са добавени в черния лист за присъединяване в същата мрежа: АО НВП „ Аеросила “, ООО „ Делта-Аеро “ и АО „ ОДК-Стар “.

„ Тези съставни елементи се употребяват за създаването и производството на безпилотен военен летателен уред от серията „ Шахед “, които са били употребявани от Иран за офанзивата на петролните танкери в Близкия изток и от Русия в Украйна “ — споделя Федералният указател.

Две компании от ОАЕ — Khalaj Trading LLC и Mahdi Khalaj Amirhosseini — бяха добавени към листата за нарушение на иранските наказания посредством експорт или опит за експорт на артикули от Съединените щати за Иран през ОАЕ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР