Съединените американски щати ще санкционират Турция заради покупката на руски

...
Съединените американски щати ще санкционират Турция заради покупката на руски
Коментари Харесай

Вашингтон готви санкции срещу Турция заради военна сделка с Русия

Съединените американски щати ще глобяват Турция поради покупката на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 през 2017 година, написа Bloomberg. Президентът Доналд Тръмп най-накрая е подписал пакет ограничения, препоръчани от държавния секретар Майк Помпео, настояват двама източници на организацията. Засега не е ясно какво включват глобите.

Тръмп, който не пропускаше миг да подчертае персоналната си връзка с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, дълго време отхвърляше апелите от двете съществени партии да наложи наказания на Турция поради военните покупко-продажби с Русия.

Турската лира поевтиня след публикация на Reuters, съгласно която глобите евентуално ще бъдат ориентирани към високопоставени политици и служители от отбранителните структури. Валутата падна с 1,7%.

В петък Европейският съюз заяви, че ще добави още турци в листата със забрани за пътувания и ще замрази активите им на Стария континент поради разногласието сред Анкара и Атина по отношение на находището на газ в Средиземно море.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР