Съединените американски щати ще работят с Тайван, за да се

...
Съединените американски щати ще работят с Тайван, за да се
Коментари Харесай

САЩ работи съвместно с Тайван за преодоляване на предизвикателства в четири основни направления

Съединените американски щати ще работят с Тайван, с цел да се оправят с „ належащите провокации “ в ерата след COVID-19, фокусирайки се върху здравето, просперитета, сигурността и демокрацията – това съобщи шефът на Американския институт в Тайван Брент Кристенсен.

Кристенсен направи изказването си по време на конгрес, отдаден на трендовете, свързани с деглобализация като резултат от пандемията.

Той акцентира, че Съединени американски щати и Тайван си партнират и работят интензивно в посока преструктурирането на веригите за доставки, като уточни какъв брой рисково е да се разчита прекомерно доста единствено на една страна, както стана ясно с помощта на пандемията, породена от ковид.

Кристенсен съобщи, че преструктурирането се концентрира върху диверсификацията и приближаването на веригите за доставки до крайния консуматор, като подсигурява, че страни като Китай няма да държат веригите за доставки като заложници за политически цели, а ще се разчита на съдействие сред съидейници, с цел да се развият нови вериги за доставки, основани на споделени полезности, стандарти и практики.

Той упрекна „ някои стопански системи “ в корист и нарушение на интернационалните правила и правила при реализиране на покупко-продажби сред страните.

„ Те крадат, вместо да вършат нововъведения и да бъдат новаторски, изнудват, а не договарят, по-скоро се възползват от съседите си, вместо да си сътрудничат с тях “, сподели той, без да посочва съответна страна.

По време на речта си Кристенсен уточни още три належащи провокации, пред които са изправени Съединени американски щати и Тайван, свързани със опазването на здравето, сигурността и демокрацията.

По отношение на опазването на здравето Кирстенсен акцентира, че през последната година Съединени американски щати е спомогнал и редица други страни да поддържат включването на Тайван в Световната здравна асамблея и тези старания ще продължат и през идната година.

В региона на сигурността той загатна продажбата на оръжие на Тайван за подкрепяне на страната и усилване на нейните качества при възможен конфликт с Китай.

Кристенсен сподели още, че Тайван е благонадежден сътрудник и в напъните на Съединени американски щати за създаване на чиста 5G мрежа със съидейници, която да е задоволително сигурна и да съхранява данните от властнически държавни управления.

Що се отнася до демокрацията той съобщи, че през 2019 година Съединени американски щати и Тайван са основали нова двустранна платформа, която включва заинтригувани страни и има за цел да насърчи консултациите за демократично ръководство в района.

Кристенсен съобщи още, че съществена задача е идентифицирането на нови области за съдействие сред Съединени американски щати и Тайван и даване на изгодите от това партньорство на цялата интернационална общественост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР