Съединените американски щати разполагат с инструментите и възможностите да елиминират

...
Съединените американски щати разполагат с инструментите и възможностите да елиминират
Коментари Харесай

Путин млъкна за ядрено оръжие, след като САЩ са му показали какво го чака, ако го ползва

Съединените американски щати разполагат с инструментите и опциите да отстраняват физически съветския президент Владимир Путин. Това може да се случи, в случай че Русия употребява тактическо нуклеарно оръжие във войната против Украйна, написа организация УНИАН, която е основана в Украйна.

Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации през 2015-2019 година, както и посланикът на Украйна в Съединените щати през 2020-2021 година Владимир Елченко в ефира на програмата " Присъда със Сергей Руденко " по телевизионния канал " Еспресо " акцентира, че американците към този момент са били обяснили това на Путин " доста просто и ясно ".

" Може би са взели лист хартия и са начертали какво ще се случи с Руската федерация, в случай че употребяват тактически нуклеарни оръжия. Първо, ще има физическо заличаване на Путин, Съединените щати имат инструментите и опциите за това. Второ, незабавно, в границите на 20-30 минути, заличаване на Черноморския флот на Руската федерация. Всички военни групировки, ситуирани покрай границите на Украйна. И идната стъпка ще бъдат удари по всички военни бази и стратегически обекти на територията на Руската федерация, в това число Москва и Кремъл ", изясни дипломатът.

" Не става въпрос за нуклеарни оръжия, а за стандартни. Защото за разлика от съветските крилати ракети " Кинжал ", които не стават за нищо, американските крилати ракети " Томахоук " и другите оръжия са по-точни. Те поразяват задачата с акуратност от 15-20 см. Всичко това беше показано на съветската страна. След това всички диалози за нуклеарни оръжия от страна на управлението на Руската федерация стопираха ", добави той.

На 21 декември 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи проекти за продължение на развиването на нуклеарната триада на Руската федерация, представяйки това като " гаранция за опазване на суверенитета " на Русия. В същото време диктаторът сподели, че през януари фрегатата " Адмирал Горшков " ще влезе в " бойна работа " с нови хиперзвукови системи " Циркон ".

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето счита, че в случай че Русия види проваляне на хоризонта, ще се осмели да нанесе нуклеарен удар. Според него Кремъл има проект за деяние при положение на " точка, от която няма връщане ".

В същото време съветският политолог, лекар на историческите науки, професор Валерий Соловей изрази мнение, че Путин е морално и психически подготвен да употребява нуклеарно оръжие против Украйна. Той обаче към този момент не е сигурен, че заповедта му ще бъде изпълнена.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР