Съединените американски щати не само са предупредили Русия за подготовката

...
Съединените американски щати не само са предупредили Русия за подготовката
Коментари Харесай

Уошингтън поуст: САЩ предупредиха Русия за атентата в Крокус

Съединените американски щати освен са предизвестили Русия за подготовката на терористична офанзива в Москва, само че и са оповестиха, че тя може да бъде проведена в " Крокус Сити Хол ".

Според " Уошингтън поуст ", базирайки се на американски чиновници, Москва е била осведомена повече от две седмици авансово, че това концертно място е евентуална терористична цел.

„ Това повдига нови въпроси за това за какво съветските управляващи не започнаха по-строги ограничения за отбрана на мястото, където бойци убиха повече от 140 души и подпалиха постройката “, написа вестникът.

Втората допустима цел е била синагога в съветската столица. Още на идващия ден след предизвестието Федералната работа за сигурност на Руската федерация разгласи предотвратяването на нахлуване от бойци на „ Ислямска страна “ против синагога в Москва.

Тийнейджърът Ислам Халилов, който работел като гардеробиер в концертната зала и помогнал за евакуацията на хората от сградата в тази нощ, е заявил в интервю, че чиновниците са били предизвестени за опцията от терористична офанзива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР