Съединение в червеното цвекло може да помогне в борбата срещу

...
Съединение в червеното цвекло може да помогне в борбата срещу
Коментари Харесай

Съединение в червеното цвекло може да забави развитието на Алцхаймер

Съединение в аленото цвекло може да помогне в битката против заболяването на Алцхаймер, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на американско проучване.

Съединението бетанин придава присъщия червен цвят на кореноплодния зарзават.

В проби с бетанин експерти от университета на Южна Флорида са открили, че съединението потиска химически реакции, свързани със гибелта на невроните.

Откритието може да залегне в създаването на нови медикаменти, които забавят развиването на невродегенеративното заболяване.

Един от присъщите белези на заболяването на Алцхаймер е образуването на бета-амилоидни плаки в мозъка.

Специалистите изясняват, че когато се прикрепи към метал като желязо или мед, пептидът бета-амилоид се сгъва погрешно и образува плаки. Това на собствен ред води до инфектиране и окисление и до "ръждясване " и гибел на невроните.

В лабораторни проби откривателите са открили, че бетанин, добавен към обвързван с мед бета-амилоид, намалява индикаторите за окисление с 90 %.

Пониженото окисление може да предотврати неправилното прегъване на пептида и да забави образуването на бета-амилоидни плаки, изяснява Даръл Серано от изследователския екип.

Резултатите от проучването са показани на 255-ото национално заседание на Американското химическо общество в Ню Орлиънс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР