Съдийската комисия (СК) към Българския футболен съюз (БФС) утвърди новия

...
Съдийската комисия (СК) към Българския футболен съюз (БФС) утвърди новия
Коментари Харесай

Съдийската комисия взе важни решения

Съдийската комисия (СК) към Българския футболен съюз (БФС) утвърди новия си състав, като в него има три промени. Венцислав Гаврилов (БФС-София), Йордан Гулев (Пловдив) и Цветан Кръстев (Варна) ще заместят Атанас Бозев, Кольо Данев и Николай Йорданов.

" На 7 януари в София се организира първото съвещание на Съдийската комисия към Българския футболен съюз за 2023 година Дневният ред включваше одобряване на нов състав на Семеен кодекс, разпределение на отговорностите и отговорностите на членовете на Комисията, стратегия за ежемесечните срещи на Семеен кодекс, номинации за интернационалните съдийски наблюдаващи за интервала 2023-2025 година, установяване на семинари и други интензивности, свързани с развиването на българските съдии на всички равнища през идната година, образуване на курсове за млади съдии в четирите Зонални съвета, както и одобряване на бюджета на Семеен кодекс за 2023.

След гласувания от Изпълнителния комитет на БФС мандат на ръководителя на Семеен кодекс Виктор Кашай за осъществяване на кадрови промени в състава и функционалностите на членовете на Комисията и Зоналните комисии, бе взето решение Семеен кодекс да продължи работата си в следния тип:

1. Виктор Кашай - Председател на Семеен кодекс. Отговаря за назначенията в Първа лига.

2. Георги Ринг - Заместник ръководител. Отговаря за назначенията на VAR съдиите.

3. Георги Йорданов – Заместник ръководител. Отговаря за назначенията във Втора лига.

4. Мартин Богдев – Заместник ръководител. Отговаря за Съдийските наблюдаващи в Първа и Втора лига.

5. Валентин Добрев. Отговорник за стратегия „ Ментори и Таланти ".

6. Венцислав Гаврилов – Председател на Семеен кодекс при БФС–София.

7. Йордан Гулев – Председател на Семеен кодекс при БФС–Пловдив.

8. Цветан Кръстев – Председател на Семеен кодекс при БФС–Варна.

9. Стоян Денев – Председател на Семеен кодекс при БФС–Велико Търново.

С цел усъвършенстване на работата, първите петима ще дават отговор за оперативната активност на Семеен кодекс, а зоналните ръководители ще координират съдиите и наблюдаващите в съответните зони и ще вземат участие в съвещанията на Семеен кодекс при нужда.

С цел повишение равнището на българското съдийство и развиването на младите фрагменти бяха одобрени общо 13 дати през годината за осъществяване на семинари и уъркшопове за реферите, съдийските наблюдаващи и инструкторите в българския футбол. Първото събитие ще бъде извършено през февруари и ще касае интернационалните съдии при мъжете и дамите, арбитрите в ППЛ и ВПЛ, както и съдийските наблюдаващи в професионалния футбол. През същия месец ще се организира и семинар за съдиите в мини футбола.

Амбицията на управлението на БФС, както и на Съдийската комисия, е теоретичните и практическите образования на българските рефери да се провеждат все по-често и на регулярен принцип за повишение на общото равнище на съдийството у нас. За задачата БФС ще отдели солидни финансови средства от годишния си бюджет ", оповестяват от БФС.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР